Nationaal Congres Familiebedrijven

Specialisten gaan in op de uitdagingen en kansen bij advisering over het familiebedrijf

Startdatum

07 apr 2017

Ook in deze 21ste eeuw kan het belang van familiebedrijven niet worden overschat, met in Nederland minstens 260.000 familiebedrijven die verantwoordelijk zijn voor ruim 49% van de werkgelegenheid en bijna 53% van het Bruto Nationaal Product. Familiebedrijven onderscheiden zich van niet-familiebedrijven door de interactie tussen het bedrijfs-, eigendoms- en familiesysteem. Zij beschikken over een bijzondere vorm van ondernemerschap; een vorm die vaak uitsluitend wordt begrepen door mensen afkomstig uit en opgegroeid in een familiebedrijf. Een grote uitdaging voor u als adviseur om het familiebedrijf op een succesvolle manier bij te staan.

Welke dilemma’s spelen bij het beleggen van familiekapitaal en welke fiscale aspecten verdienen hierbij de aandacht? Op welke manier kunnen ingewikkelde juridische structuren bij familievermogensbeheer worden vereenvoudigd? Wat betekent de huidige bedrijfsopvolgingsregeling voor het familiebedrijf? Hoe vindt men de balans tussen verschillende belangen en rollen van eigenaren, directeuren en familieleden?

Deze en andere belangrijke vragen over de advisering van het familiebedrijf worden beantwoord op het Nationaal Congres Familiebedrijven.

De tweede editie van het Nationaal Congres Familiebedrijven zal plaatsvinden op 7 april 2017. 

Voor meer informatie: www.ncfamiliebedrijven.nl.

Keynote - Hans Biesheuvel

Onderzoek van Erasmus Centre For Family Business (ECFB) - drs. Joost Vat

De privacy van het familiebedrijf staat onder druk: het UBO-register komt eraan! - mr. Jan Willem Schenk

Betrokken eigenaars, sterke familiebedrijven - mr. Jozef Lievens

Intergenerationele Familiedynamiek in familiebedrijven - Else-Marie van den Eerenbeemt

Het belang van goede governance in het familiebedrijf - mr. Marnix van Rij

Fiscale strategie van het Familiebedrijf - prof. dr. Hans van den Hurk

Dagvoorzitter: mr. Philip Ruys

 • pe rbRB: 5 punten i.a
 • pe noabNOAB: 5 punten i.a.
 • pe nbaNBA: 5 punten
 • pe knbKNB: 5 punten i.a.
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs

  Wij zijn van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimum voorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-reglement van de Nederlandse orde van Belastingadviseurs en voor 5 uren kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van NOB-leden.
  Voor meer informatie kunt u terecht op de website van NOB.

  Nederlandse Orde van Advocaten

  Op grond van artikel 4 van de Verordening Vakbekwaamheid van de Nederlandse orde van Advocaten is het sinds 1 januari 2012 niet meer noodzakelijk onderwijs te volgen bij een door de NOvA erkende opleidingsinstelling. De enige verplichting is dat het onderwijs betrekking heeft op het rechtsgebied waarop de advocaat werkzaam is of wil zijn. De behaalde punten dienen door de advocaat zelf op het CCV-formulier te worden aangetekend. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs dat het onderwijs is gevolgd, ontvangt u van ons een certificaat van deelname waarop het aantal uren is vermeld. We adviseren u het programma van de opleiding te bewaren.
  De Verordening Vakbekwaamheid kunt u raadplegen op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten.

  Vrijdag 7 april 2017 

  Ontvangst: 9:45 - 10:15

  Afsluiting en borrel: 16:30

  *De tijden zijn onder voorbehoud. 

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Locatie: Landgoed Zonheuvel Doorn

Startdatum

07 apr 2017
Juara Verheij

Juara Verheij

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Telefoon 070-3198912 Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.