Studiemiddag Netwerk Adviseur Familiebedrijf najaar 2018

Inhoud

Licent Academy heeft het Netwerk Adviseur Familiebedrijf (NAF) opgericht: een multidisciplinair netwerk voor adviseurs van het familiebedrijf. Met een vakblad, een jaarlijks congres en halfjaarlijkse studiemiddagen helpen we de adviesbranche om kennis en vaardigheden te vergroten. De dynamiek van het familiebedrijf zorgt voor veel uitdagingen. Alleen juridische, fiscale of financiële kennis is niet voldoende.

Dynamiek
Steeds meer professionals ontdekken dat het familiebedrijf interessante mogelijkheden biedt voor hun dienstverlening. Inzicht in de dynamiek van het familiebedrijf vergroot de toegevoegde waarde van de advisering. Familiebedrijven gaan anders om met belangrijke kwesties als financiering, personeel, governance en opvolging. Vaak liggen daar zowel de succesfactoren als de zwakheden van het familiebedrijf besloten.

Nieuw netwerk 
Met NAF zetten we een nieuw netwerk voor adviseurs op, dat draait om het familiebedrijf. Twee maal per jaar organiseren we een studiemiddag waar specialisten hun kennis delen met adviseurs uit verschillende disciplines. Als lid van NAF heeft u bovendien toegang tot het jaarlijkse Nationaal Congres Familiebedrijven én ontvangt u vier maal per jaar het Vakblad FamilieZaken. 

Lid worden
Meld u nu aan en krijg twee maal per jaar toegang tot een studiedag, toegang tot het jaarlijkse Nationaal Congres Familiebedrijven en vier maal per jaar het Vakblad Familiezaken. De jaarlijkse contributie bedraagt in 2017 € 695. 

> Aanmelden voor het NAF 

Op donderdag 1 november vindt de studiemmidag najaar plaats. Op deze dag praten twee specialisten u bij over de laatste ontwikkelingen en is er een netwerklunch. 

Leden kunnen zich gratis aanmelden door de couponcode NAFstudiedag2018 te gebruiken. 

Bent u nog geen lid van het NAF? Ook dan kunt u de bijeenkomst bijwonen! De prijs bedraagt dan 195 euro. 

Onderwerpen

Tijdens de studiemiddag van het Netwerk Adviseur Familiebedrijf zullen ook de deelnemers van de Leergang Adviseur Familiebedrijf aansluiten.

12:30 – 13:30

Netwerklunch

13:30 – 15:00

Actualiteiten arbeidsrecht familiebedrijven - mr. Hans van Mens

mr. Hans van Mens zal inzoomen op recentelijke arbeidsrechtelijke uitspraken en de familieverhoudingen die hierbij ontstaan. Er zullen casussen worden behandeld en praktijktips worden besproken. Tevens is er de gelegenheid om voorafgaan vragen in te sturen.

15:00 – 15:15

Pauze

15:15 – 16:45

Mediationvaardigheden binnen familiebedrijven – mr. Erwin Krens

In de rol adviseur familiebedrijven komt u met enige regelmaat in spanningsvolle gesprekssituaties terecht. Bijvoorbeeld in de rol van adviseur, onderhandelaar of bemiddelaar in financiële kwesties, fusies, bedrijfsopvolging etc. Hoe kun je hierbij als adviseur van het familiebedrijf effectief interveniëren? Want we weten het allemaal: als er problemen zijn gaat het nooit over de kwestie zelf, maar over dynamieken in het familiesysteem. Een belangrijke vraag is dan ook: wat is er in de relatie nodig, zodat het weer effectief over de inhoud kan gaan?

Aan de orde komen o.a. de volgende onderwerpen:
‐ Meer inzicht in conflicten (herkennen, ontstaan en escaleren)
‐ Inzicht in de verhouding inhoud, relatie, principes
‐ Kunnen doorvragen naar belangen
‐ Effectiever kunnen omgaan met emoties en weerstanden
‐ Effectieve gespreksstructuur

Planning

12:30 - 16:45

Landgoed Groot Kievitsdal, Baarn

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Studiemiddag Netwerk Adviseur Familiebedrijf najaar 2018 te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €195 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 1 november 2018
12:30 - 16:45
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €195

Betaling: Voor leden van het Netwerk Adviseur Familiebedrijf is de studiedag inbegrepen bij het lidmaatschap. Gebruik bij inschrijving couponcode NAFstudiedag2018

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Maik Wessels
Maik Wessels

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl