Studiedag Register Estate Planners

Inhoud

Het Register Estate Planners (REP) is een multidisciplinair platform voor estate planners uit verschillende disciplines, waaronder belastingadviseurs, notarissen, accountants, financieel planners. Op dinsdag 9 oktober 2018 vindt de Studiedag Register Estate Planners plaats. Op deze dag praten docenten van ScholsBurgerhartSchols u bij over de laatste ontwikkelingen in estate planning en kunt u deelnemen aan workshops.

Onderwerpen

09:30 ‐ 10:00 Ontvangst
10:00 ‐ 10:30 Opening
10:30 ‐ 11:30 Actualiteiten estate planning
11:30 ‐ 11:45 Pauze
11:45 ‐ 12:45 Actualiteiten estate planning
12:45 ‐ 13:45 Lunch
13:45 ‐ 15:15 Workshops
15:15 ‐ 15:30 Pauze
15:30 ‐ 17:00 Workshops
17:00 Borrel

Workshops
Het plenaire ochtendgedeelte wordt verzorgt door de gebroeders Schols. In de middag volgen er twee workshoprondes met keuze uit de volgende onderwerpen:

Erfrecht en Bedrijfsopvolging - prof. mr. dr. Wouter Burgerhart

Wouter Burgerhart neemt u gaat in deze workshop dieper in op het thema erfrecht en bedrijfsopvolging, waarin aandacht zal worden besteed aan de vormgeving van quasi-erfrechtelijke overeenkomsten en testamenten. Kortom, een bijeenkomst in het teken van civielrechtelijke techniek.

Lijfrentevoorzieningen in de praktijk - Erik van Toledo

Erik van Toledo biedt u tijdens de workshop aan de hand van praktijkcases handvatten die van pas kunnen komen bij het behandelen van lijfrentedossiers. Centraal staan afkoop van lijfrenten, overschrijding van de wettelijke termijn, de saldoverklaring bij niet-afgetrokken premies en de (on)mogelijkheden en attentiepunten rond de expiratie van oud-regime lijfrenten (nationaal én internationaal).

Familievermogen beheren, beschermen en behouden door middel van certificering - mr. Peter Hofman

Certificeren van vermogen biedt tal van mogelijkheden om vermogen te beheren, te beschermen en te behouden. Doordat certificeren met name een verbintenisrechtelijke aangelegenheid is, is het mogelijk custom made oplossingen aan vermogende families en hun ondernemingen te bieden. In de praktijk wordt dan ook veel gebruik gemaakt van de techniek van certificeren. Niet altijd is even duidelijk wat de civielrechtelijke en fiscale mogelijkheden en valkuilen zijn. Zeker als er buiten het bekende besluit van de staatssecretaris om wordt gecertificeerd. Dit biedt mogelijkheden en risico’s.

Tijdens de workshop komen, mede aan de hand van praktijksituaties, allereerst de civielrechtelijke- en fiscale aspecten aan bod.

Daarnaast speelt certificering veelal een rol bij bedrijfsoverdrachten. In dit kader komt de bedrijfsopvolgingsregeling aan de orde. Tenslotte komen diverse praktische elementen aan de orde, waaronder het tokenizen van vermogen.

Planning

Dinsdag 9 oktober

Tijd: 09:30 - 17:30

Van der Valk Hotel Veenendaal

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Studiedag Register Estate Planners te Hotel van der Valk - Veenendaal . De factuur à €500 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 9 oktober 2018
09.30 uur - 17.00 uur
Hotel van der Valk - Veenendaal
Prijs

Prijs: €500

Betaling: Voor Register Estate Planners is de REP-studiedag inbegrepen bij het lidmaatschap. Gebruik bij inschrijving couponcode REP91018

Accreditatie
 • pe rbRB:  punten i.a.
 • pe noabNOAB:  PE-punten i.a.
 • pe nbaNBA:  PE-uren i.a.
 • pe knbKNB: PE-punten i.a.
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl