Nationaal Congres Estate Planning

Inhoud

Oudedagsvoorzieningen, een hot item, maar voor estate planners misschien niet de meest spectaculaire uit de ‘Schijf van Vijf’. U kunt als estate planner niet voorbijgaan aan dit onderwerp, want er kan veel mis gaan. Juist voor oudedagsvoorzieningen is goede estate planning daarom noodzakelijk.

Tijdens de achtste editie van het Nationaal Congres Estate Planning op vrijdag 22 november zullen zes topspecialisten voor u belangrijke juridische en fiscale aspecten van oudedagsvoorzieningen  behandelen met een focus op de praktijk van de estate planner.

Onderwerpen

09:30 – 10:00 Ontvangst

10:00 – 10:05 Opening door dagvoorzitter, Marit Muller – van Zeijl RB

10:05 – 11:00 Oudedagsvoorzieningen in relatie tot de notariële rechtsgebieden - prof. mr. dr. Wouter Burgerhart

11:00 – 12:00 Oudedagsvoorzieningen en de praktijk in huwelijkse voorwaarden, convenanten en testamenten - prof. mr. Freek Schols

Oudedagsvoorzieningen kennen vaak ook een overlijdenscomponent. En dit maakt producten voor de oude dag niet alleen interessant voor de financiële planner maar ook voor de estate planner. Ook de divorce planner mag de oude dasvoorziening niet uit het oog verliezen. De vraag komt op of deze materie voldoende aandacht krijgt. Freek Schols werpt, om deze vraag te beantwoorden, mede aan de hand van jurisprudentie,  een blik op de oudedagsvoorziening  in huwelijkse voorwaarden, convenanten en testamenten.

12:00 – 13:00 Lunch

13:00 – 14:00  De DGA, de uitfasering en de DGA na de uitfasering van het pensioen in eigen beheer - mr. dr. Gerard Staats

Dit jaar is het laatste jaar van de uitfasering van het pensioen in eigen beheer. Het is dus het moment om na te gaan of alles goed geregeld is. Welke DGA’s moeten nog worden geadviseerd? Wat moet echt nog dit jaar gebeuren? En zijn de bestaande adviezen nog steeds correct?

Gerard Staats zal tijdens zijn bijdrage ingaan op de afschaffing van het pensioen in eigen beheer, maar ook op de oudedagsverplichting en overlijden. Vanuit estateplannersoptiek is dit een fraai thema, waarover nogal wat onduidelijkheid bestaat.

En ten slotte wordt ingegaan op de vraag wat een DGA nu aan zijn toekomstvoorziening kan doen waarbij een doorkijkje naar het Pensioenakkoord wordt gegeven.

14:00 – 15:00 – Het belang van het nabestaandenpensioen - mr. Theo Gommer

Wie wil geen ‘zekerheid’ over de verzorging van nabestaanden? Het belang van een goede en actuele nabestaandenvoorziening is dan ook groot en een basisvoorwaarde voor een goede estate planning. Theo Gommer laat uiteraard komt ook de oudedagsvoorziening als nabestaandenvoorziening uitgebreid aan bod komen.

15:00 – 15:15 Pauze

15:15 – 16:15 Wist u dat de kapitaalverzekering met lijfrenteclausule een mooi (fiscaal) planningsinstrument is? - Erik van Toledo

Erik van Toledo praat u bij over de opties bij schenking, op nationaal én internationaal niveau. Wat kunt u vooral beter niet doen met lijfrenten? De attentiepunten bij vererving passeren eveneens de revue. Uw cliënt zal blij zijn met uw plan op maat!


16:15 – 17:15 – Oudedagsvoorzieningen in de dagelijkse praktijk - mr. Diana Dutilh

Diana Dutilh neemt u aan de hand van casuïstiek mee naar de dagelijkse praktijk van oudedagsvoorzieningen.  Wat kunt u allemaal doen met de informatie die aan bod is geweest, hoe kunt u “morgen” in de praktijk verder? Waar moet u alert op zijn? Wat zijn de do’s en don’ts? Maar ook, wat is uw verantwoordelijkheid op dit gebied als estate planner?

17:15 Afsluiting en borrel

Planning

Vrijdag 22 november 2019

10:00 - 17:30

Van der Valk Veenendaal

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Nationaal Congres Estate Planning te Hotel van der Valk - Veenendaal . De factuur à €495 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Vrijdag 22 november 2019
10.00 uur - 17.30 uur
Hotel van der Valk - Veenendaal
Prijs

Prijs: €495

Betaling: 
U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Couponcodes:
Voor Register Estate Planners is deelname gratis. Gebruik de couponcode: REPNC2019

REP-ers kunnen een relatie meenemen, zij betalen dan €295,- euro i.p.v. €495,- Gebruik de couponcode: REPNC2019relatie

Accreditatie
 • pe rbRB: 3 punten fiscaal; 3 punten algemeen
 • pe noabNOAB: 6 PE-punten
 • pe nbaNBA: 6 PE-uren
 • pe knbKNB: 6 PE-punten
 • pe ffpFFP: 4 K&A-punten
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl