PE-Pitstop Lijfrentevoorzieningen in de praktijk

Inhoud

In de praktijk leven dagelijks veel vragen op het terrein van lijfrenten. Het lijfrentedossier is een actief en actueel dossier. Denk daarbij aan het claimen van lijfrentepremie-aftrek (IB-aangifte), het tussentijdse afkopen, de diverse aandachtspunten bij expiratie van een lijfrente en het aanvragen van een saldoverklaring voor niet-afgetrokken premies. Dit zijn nog maar een paar veelvoorkomende voorbeelden uit de alledaagse lijfrentepraktijk. Bij het adviseren in en het fiscaliseren met lijfrentedossiers kunt u gemakkelijk de fout in gaan. 

Leerdoelen
Na het volgen van deze Pitstop bent u op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen op het gebied van lijfrentevoorzieningen en kunt u de meeste voorkomende praktijkdossiers op dat terrein moeiteloos, snel en op efficiënte wijze afhandelen. U komt niet meer voor fiscale verrassingen te staan en u zult uw klant op maat kunnen bedienen en ontzorgen.

Tool
Tijdens deze PE-Pitstop ontvangt u een uitgewerkt stappenplan, een uitgebreide checklist, met behulp waarvan u de meest voorkomende praktijkcases en vraagstukken in het ‘dossier lijfrenten’ kunt oplossen. De checklist vormt een toegevoegde waarde in de lijfrentepraktijk en zal u veel hoofdbrekens en tijd besparen. De checklist wordt ook digitaal beschikbaar gesteld. Hierdoor kunt u de checklist desgewenst op maat maken en toespitsen op de specifieke situatie van uw klant.

Onderwerpen

Tijdens deze PE-Pitstop worden de fiscale spelregels op het terrein van lijfrenten uitgebreid en op actieve wijze, aan de hand van veel voorkomende praktijkcases, besproken. Daarbij worden de voor de praktijk van belang zijnde attentiepunten belicht en praktijktips gegeven. De volgende praktijkonderwerpen komen ten minste aan de orde:

  • Actualiteiten
  • Aandachtspunten bij expiraties van lijfrenten
  • Afkoop lijfrente; fiscale gevolgen en tegenbewijsregeling revisierente
  • Overschrijding wettelijke (uitvoerings)termijn bij lijfrenten
  • Saldoverklaring bij uitkering(en) uit lijfrente
  • Schenking van een kapitaalverzekering met lijfrenteclausule
  • Toepassing administratieve foutenleer in de praktijk; herstel polis
  • Verdeling van lijfrenten bij echtscheiding

Planning

Maandag 04 november 2019

Tijd: 15:30 tot 18:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Lijfrentevoorzieningen in de praktijk te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 4 november 2019
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl