PE-Pitstop Fiscaal afschrijven en afwaarderen van vastgoed

Inhoud

Er is nog geen startdatum voor deze cursus bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail met onderwerpregel 'Startdatum PE-Pitstop Fiscaal afschrijven en afwaarderen' naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fiscale afschrijving op commercieel vastgoed verlaagt de fiscale winst en daarmee de belastingdruk voor ondernemers en belastingplichtige vastgoedexploitanten. Een eventueel verlies dat aldus ontstaat kan worden verrekend met winsten van andere jaren.

Sinds 1 januari 2007 geldt echter een afschrijvingsbeperking, waardoor het niet langer mogelijk is om beneden de zogenoemde ‘bodemwaarde’ af te schrijven. Deze afschrijvingsbeperking geldt daarentegen niet voor fiscale afwaarderingen van vastgoed. Het is dus mogelijk om ‘door de bodemwaarde’ heen af te waarderen. In de praktijk ontstaan de nodige discussies met de belastingdienst rondom dergelijke afwaarderingen.

Tijdens deze PE-pitstop worden de belangrijkste aspecten van het afschrijven en afwaarderen van vastgoed behandeld, mede aan de hand van diverse casusposities. De leerstukken die aan de orde komen zijn de goed koopmansgebruik regels rondom fiscale afschrijving, de werking van de afschrijvingsbeperking en de regels rondom afwaardering van vastgoed. Uiteraard zal ook worden ingegaan op mogelijkheden om de nadelige gevolgen van de afschrijvingsbeperking zoveel mogelijk te voorkomen.

 

Leerdoel
Na afloop van deze cursus beschikt u over een goed begrip van de regels rondom de fiscale afschrijving van vastgoed, de afschrijvingsbeperking en de afwaardering van vastgoed. Bovendien bent u op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om optimaal gebruik te maken van deze regels. 

 

Tool
Tijdens de cursus ontvangt u een speciaal ontwikkeld overzicht met praktische aanbevelingen waarmee u optimaal gebruik kan maken van de regels rondom de fiscale afschrijving en afwaardering van vastgoed. Het overzicht kunt u na de cursus zelf in uw praktijk gebruiken. 

Onderwerpen

 • Goed koopmansgebruik en vastgoed
 • Afschrijvingsmethoden en het bepalen van het afschrijvingspercentage
 • Afschrijvingsbeperking
 • Afwaarderen van vastgoed

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
15:30 uur - 18:45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €275

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
 • pe rbRB: 3 punten fiscaal, i.a.
 • pe nbaNBA: 3 PE-uren i.a.
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs

  Wij zijn van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimum voorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-reglement van de Nederlandse orde van Belastingadviseurs en voor 36 uren kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van NOB-leden.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website van NOB.

  Nederlandse Orde van Advocaten

  Op grond van artikel 4 van de Verordening Vakbekwaamheid van de Nederlandse orde van Advocaten is het sinds 1 januari 2012 niet meer noodzakelijk onderwijs te volgen bij een door de NOvA erkende opleidingsinstelling. De enige verplichting is dat het onderwijs betrekking heeft op het rechtsgebied waarop de advocaat werkzaam is of wil zijn. De behaalde punten dienen door de advocaat zelf op het CCV-formulier te worden aangetekend. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs dat het onderwijs is gevolgd, ontvangt u van ons een certificaat van deelname waarop het aantal uren is vermeld. We adviseren u het programma van de opleiding te bewaren.

  De Verordening Vakbekwaamheid kunt u raadplegen op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Jelle Berghuis
Jelle Berghuis

 070-3780752
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl