PE-Pitstop Carrouselfraude BTW

Inhoud

Een nieuwe client dient zich bij u aan. Hij handelt in mobiele telefoons en, naar het zich laat aanzien, niet onverdienstelijk. Wat doet u? Uit het cliëntenonderzoek komt geen noemenswaardig punt naar voren. U accepteert de client en gaat als directeur aan de slag. Na enige tijd staat de FIOD bij u op de stoep. De client is onderdeel van een zogenaamde btw-carrouselfraude. De FIOD en Belastingdienst stellen dat de client niet actief heeft meegewerkt met de fraude, maar wist of behoorde te weten dat er frauduleuze transacties in de keten plaats vonden. De client wordt aansprakelijk gesteld voor de niet-betaalde btw.
Wat dient te worden verstaan onder wist of behoorde te weten? Wat is de rol van de client en wat is uw rol? Hoe ver gaat uw onderzoeksplicht?

In deze pitstop wordt uitvoerig ingegaan op het herkennen van misbruik en fraude in de btw. Uiteraard wordt er veel aandacht besteed aan de praktijk; welke vormen van misbruik en fraude zijn er, hoe gaat dit in zijn werk, hoe kunnen ze worden herkend en, als belangrijkste, hoe kunnen ze worden voorkomen.

Onderwerpen

- Overzicht van de relevante Europese en Nederlandse jurisprudentie
- Hoe misbruik of fraude te herkennen
- Welke maatregelen kunnen worden getroffen ter voorkoming van het risico
- Wat zijn de gevolgen van misbruik en fraude

Planning

Dinsdag 19 maart 2019

Tijd: 15:30 tot 18:45 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Carrouselfraude BTW te Hotel Schiphol A4. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 19 maart 2019
15.30 uur - 18.45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 3 PE-punten i.a.
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl