PE-Pitstop Fiscaal agressieve structuren

Inhoud

Al jaren is de maatschappelijke opinie vrij uitgesproken over fiscaliteit, en dan met name internationale fiscale structurering. De ‘gewone man’ op straat begrijp niet waarom hij procentueel wellicht meer belasting betaalt dan een ‘brievenbus firma’. Dit beeld wordt met name versterkt door diverse media en de politiek waarbij de trustsector er niet zonder kleerscheuren afkomt. Met de wederom oplaaiende maatschappelijke discussie, nieuwe voorstellen voor (EU) richtlijnen en wet- en regelgeving zoals BEPS, disclosure of tax rulings en country-by-country reporting lijkt het tij niet meer te keren. Klap op de vuurpijl is de Nederlandse Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies.

Hieruit ontstaan de volgende twee vragen:
1. Wat is een fiscaal agressieve structuur?
2. Hoe gaat onze organisatie hiermee om?

Tijdens deze cursus worden handvatten geboden om bovenstaande vragen te kunnen beantwoorden. Naast het aanreiken van denkkaders om vanuit de compliance functie de fiscale structuren te analyseren en te kwalificeren, komt de kijkwijze van toezichthouders aan bod, evenals de reputationele aspecten van fiscaal agressieve structuren. Diverse praktijkvoorbeelden zullen de revue passeren om deze theoretische materie tastbaarder te maken.

Leerdoelen
Deze cursus heeft als leerdoel om vanuit de compliance functie (van met name trustkantoren, banken, accountancy en advieskantoren) beter te kunnen inspelen op de maatschappelijke ontwikkelingen rondom (vermeende) fiscaal agressieve structuren waarbij deze op een adequate wijze geanalyseerd kunnen worden alsmede het monitoren ervan.

Risk model
Tijdens de cursus behandelen wij een speciaal ontwikkeld risk model die handvatten biedt om fiscale structuren in de praktijk te kunnen toetsen.

Onderwerpen

  • Achtergrond fiscaal (agressieve) structuren
  • De rol van de toezichthouders en de huidige maatschappelijke opinie
  • De reputationele aspecten van dergelijke structuren
  • Het analyseren, kwalificeren en kwantificeren van fiscaal agressieve structuren

Planning

Donderdag 07 maart 2019

15:30 tot 18:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Fiscaal agressieve structuren te Hotel Schiphol A4. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 7 maart 2019
15.30 uur - 18.45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 3 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Robin van Keeken
Robin van Keeken

 070-3780753
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl