PE-Pitstop Transactiemonitoring voor Trustkantoren

Inhoud

Een goede inrichting en uitvoering van de transactiemonitoring is essentieel voor een trustkantoor. Om witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden dient het trustkantoor de transacties systematisch te monitoren teneinde in staat te zijn om tijdig ongebruikelijke transacties en activiteiten te detecteren en het trustkantoor te beschermen tegen het meewerken aan witwassen of terrorismefinanciering.

In de praktijk blijkt dat veel trustkantoren moeite hebben met de nadere invulling van de vereisten voor transactiemonitoring; de door trustkantoren gehanteerde monitoringsmaatregelen sluiten qua aard, diepgang en frequentie niet altijd aan op de daaraan ten grondslag liggende analyse van integriteitrisico's.

Tijdens de PE-Pitstop transactiemonitoring wordt het gehele proces van transactiemonitoring besproken en in onderlinge samenhang toegelicht. Ook wordt een aanzet gegeven voor een vertaling naar de dagelijkse praktijk van het trustkantoor: Hoe geef ik risk based invulling aan het monitoringsproces en hoe kan dit voor de diverse cliënten het meest effectief worden ingericht? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen en valkuilen daarbij? Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden zal de theorie worden vertaald naar de praktijk.

Onderwerpen

 • Relevante wet- en regelgeving inzake transactiemonitoring: Wtt, Rib en Wwft
 • Transactiemonitoring als kernproces
 • Transactiemonitoring als risico mitigatie
 • Risicodeterminanten (risico-indicatoren)
 • Aanzet tot praktische toepassing en inbedding dagelijkse praktijk
 • Melden van ongebruikelijke transacties
 • Good and bad practices

 

Planning

Donderdag 12 april 2018

15:30 - 18:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Transactiemonitoring voor Trustkantoren te Hotel Schiphol A4. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 12 april 2018
15.30 uur - 18.45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €295

Accreditatie

  Holland Quaestor
  3 PE-punten i.a.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl