Verdiepingscursus Huwelijksvermogensrecht en Estate Planning

Inhoud

Voor ervaren adviseurs die zich verder willen ontwikkelen in Estate Planning hebben wij in unieke samenwerking met de specialisten van ScholsBurgerhartSchols een reeks verdiepingscursussen ontwikkeld. De tweede in de reeks is is ‘Huwelijksvermogensrecht en Estate Planning’. In deze cursus staan het huwelijk en andere relatievormen in de estate planning centraal. Het huwelijksvermogensrecht is een essentieel instrument in de estate planning. De mogelijkheden maar ook de risico’s worden niet zelden onderschat. Het is van belang de huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of de samenlevingsovereenkomst integraal in de advisering te betrekken. En – uiteraard – waar nodig aanpassingen voor te stellen. In deze verdiepingscursus leert u van de grootmeesters in estate planning alles over de kansen en bedreigingen bij het adviseren over huwelijkse voorwaarden.

Ondernemers
Meestal is uw cliënt ondernemer, dat wil zeggen IB-ondernemer of DGA. Dat geeft altijd een extra dimensie aan de advisering en dat geldt zeker ook voor huwelijkse voorwaarden. Welke gevolgen heeft een echtscheiding of overlijden voor de onderneming? Hoe beschermt u privé-vermogen tegen crediteuren? Welke gevolgen heeft het nieuwe huwelijksvermogensrecht voor uw cliënt?

In deze cursus zullen vele onderwerpen en vragen de revue passeren. De specialisten van ScholsBurgerhartSchols geven u veel praktische tips en tricks zodat u voor uw cliënten aan de slag kunt. Voorafgaand aan de cursus ontvangt u het nodige materiaal ter voorbereiding, waaronder voorbeelden en modellen.

Onderwerpen

 • Huwelijkse voorwaarden voor de ondernemer
 • Voorwaardelijke huwelijkse voorwaarden?
 • De aanstaande verandering van het huwelijksvermogensrecht

Planning

Donderdag 01 november 2018

Tijd: 09:30 tot 17:00 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Verdiepingscursus Huwelijksvermogensrecht en Estate Planning te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €750 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 1 november 2018
9.30 uur - 17.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €750

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
 • pe rbRB: 6 punten i.a.
 • pe noabNOAB: 6 punten i.a.
 • pe nbaNBA: 6 PE-uren
 • pe knbKNB: 6 punten i.a.
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs

  Wij zijn van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimum voorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-reglement van de Nederlandse orde van Belastingadviseurs en voor 6 uren kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van NOB-leden.

  Voor meer informatie kunt u terecht op de website van NOB.

  Nederlandse Orde van Advocaten

  Op grond van artikel 4 van de Verordening Vakbekwaamheid van de Nederlandse orde van Advocaten is het sinds 1 januari 2012 niet meer noodzakelijk onderwijs te volgen bij een door de NOvA erkende opleidingsinstelling. De enige verplichting is dat het onderwijs betrekking heeft op het rechtsgebied waarop de advocaat werkzaam is of wil zijn. De behaalde punten dienen door de advocaat zelf op het CCV-formulier te worden aangetekend. Er kan 1 punt per uur onderwijs worden behaald. Als bewijs dat het onderwijs is gevolgd, ontvangt u van ons een certificaat van deelname waarop het aantal uren is vermeld. We adviseren u het programma van de opleiding te bewaren.

  De Verordening Vakbekwaamheid kunt u raadplegen op de website van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl