Studiedag Netwerk Adviseur Familiebedrijf voorjaar 2018

Inhoud

Het Netwerk Adviseur Familiebedrijf (NAF) is een multidisciplinair netwerk voor adviseurs van het familiebedrijf. Inzicht in de dynamiek van het familiebedrijf vergroot de toegevoegde waarde van de advisering. Familiebedrijven gaan anders om met belangrijke kwesties als financiering, personeel, governance en opvolging. Vaak liggen daar zowel de succesfactoren als de zwakheden van het familiebedrijf besloten.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van het Netwerk Adviseurs Familiebedrijf verschaft u onder meer de volgende voordelen: 

 • Twee maal per jaar de studiedag: 3-4 uur relevante kennis en vaardigheden voor de adviseur van het familiebedrijf met netwerkborrel ter afsluiting (per studiedag 3+ PE-uren)
 • Toegang tot het jaarlijkse Congres Familiebedrijven (5+ PE-uren)
 • Vier maal per jaar het Vakblad Familiezaken 

De jaarlijkse contributie bedraagt in 2018 € 695. Dit is inclusief alle hiervoor opgesomde voordelen.

Lid worden
Meld u nu aan en krijg twee maal per jaar toegang tot een studiedag, toegang tot het jaarlijkse Nationaal Congres Familiebedrijven en vier maal per jaar het Vakblad Familiezaken. Neem contact op met Juara Verheij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-3780751

Studiedag

Op dinsdag 5 juni vindt er weer een studiedag plaats. Op deze dag praten drie specialisten u bij over de laatste ontwikkelingen en is er een netwerkborrel. 

Leden kunnen zich gratis aanmelden door de couponcode NAFstudiedag2018 te gebruiken. 

Bent u nog geen lid van het NAF? Ook dan kunt u de bijeenkomst bijwonen en kennismaken met het NAF! De prijs bedraagt dan 195 euro.  

Onderwerpen

13:00 -13:30 Ontvangst

13:30 - 15:00 mr. Pjotr Anthoni & mr. Mitra Tydeman-Yousef – UBO-register

Privacy is een belangrijk grondrecht voor familiebedrijven. Het openbare UBO-register dat Nederland invoert heeft een stevige impact op de familie achter het bedrijf, omdat het inbreuk maakt op dit privacygrondrecht.

Er valt wat ons betreft veel aan te merken op het beoogde openbare UBO-register, maar het staat vast dat het nog dit jaar wordt geïmplementeerd. Daarom is het van belang om te weten wat de gevolgen zijn van het UBO-register. Hoeveel gegevens worden openbaar en onder welke voorwaarden kunnen die worden geraadpleegd door een willekeurige derde? Hoe kunt u uw cliënt hierop voorbereiden?

Het UBO-register heeft ook nog gevolgen voor uw eigen (know-your-client) procedures en advisering van cliënten op andere gebieden. Er komen een paar regels op basis waarvan u informatie moet controleren en de registerhouder daarover in voorkomende gevallen moet informeren.

In die zin is het UBO-register een veelkoppig monster waar u zich goed over moet informeren.

Tijdens de presentatie komen de volgende vragen/punten aan bod:

 • Waarom een UBO-register?
 • Wat is het Europese juridische kader?
 • Wat is het Nederlandse juridische kader?
 • Welke kritiek is hierop? 
 • Praktische knelpunten bij de verplichte invoering van het UBO-register.
 • Werkopdrachten: vind de UBO!

15:00 - 15:15 Pauze

15:15 - 16:45 mr. drs. Ingeborg Sandig - Workshop advisering van familiebedrijven vanuit het perspectief van ‘Denkstijlen’

Kennis over denkstijlen kan de professional die met families werkt goed van pas komen. Het stelt hem in staat de cliënt beter te begrijpen en zijn handelen daarop af te stemmen. De ‘klikfactor’ tussen cliënt en professional wordt positief beïnvloed. Het illustreert tevens de dynamiek tussen familieleden.

Tijdens de workshop maakt u kennis met de vier denkstijlen gebaseerd op het Herrmann Whole Brain Concept©. U leert uw eigen voorkeur denkstijl kennen én die van andere mensen te herkennen. Deze inzichten stellen u in staat uw cliënten beter te begrijpen en uw handelen daarop af te stemmen. Hoe u dit kunt doen wordt tijdens de workshop gedemonstreerd. Resultaat: de ‘klikfactor’ tussen u en uw cliënt is niet langer louter toeval, maar kunt u positief beïnvloeden. Met een betere communicatie als gevolg.

Verschillen in denkstijlen hebben ook effect op de communicatie en relaties in families. In de workshop zal aan de hand van voorbeelden worden geïllustreerd hoe de adviseur de kennis over denkstijlen kan inzetten bij de advisering van familiebedrijven.

Onderwerpen:

 • De theorie van het Herrmann Whole Brain Concept©
 • Uw eigen denkstijl
 • Denkstijl van anderen herkennen
 • Aansluiten bij de denkstijl van cliënten
 • De voordelen van het werken met denkstijlen in families

16:45 Borrel

Planning

Dinsdag 5 juni 2018

13:0 - 17:30

Landgoed Groot Kievitsdal

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Studiedag Netwerk Adviseur Familiebedrijf voorjaar 2018 te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €195 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 5 juni 2018
13:00 - 17:30
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €195

Betaling: Voor leden van het Netwerk Adviseur Familiebedrijf is de studiedag inbegrepen bij het lidmaatschap. Gebruik bij inschrijving couponcode NAFstudiedag2018

Accreditatie
Docent(en)

Alternatief

De Studiedag Netwerk Adviseur Familiebedrijf voorjaar 2018 wordt ook gegeven op:

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Maik Wessels
Maik Wessels

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl