Stoomcursus Tax accounting

Inhoud

De verwerking van de belastingpositie in de jaarrekening blijkt in de praktijk veel vragen op te roepen, met name de regels rond de verwerking van de toekomstige belastingvorderingen en belastingverplichtingen (de zogenaamde deferred tax assets en liabilities) en de verwerking van onzekere belastingposities. De verslaggevingsregels op dit gebied (IFRS en RJ) bieden in veel gevallen ruimte voor interpretatie.

Tijdens deze stoomcursus worden de basisbeginselen van tax accounting besproken op basis van de Nederlandse verslaggevingsregels (RJ). Er wordt daarbij ook gekeken naar de invloed van IFRS. Aan de hand van casusposities wordt uitgelegd hoe de acute en latente belastinglast bepaald wordt, wanneer een latente belastingvordering kan worden opgenomen en hoe onzekere belastingposities in de praktijk worden bepaald en verwerkt. Tevens wordt aandacht besteed aan de aansluiting van het statutaire vennootschapsbelastingtarief naar het effectieve belastingtarief. De Stoomcursus Tax accounting is een combinatie van theorie en praktijk.

Leerdoel
Na afloop van deze cursus beschikt u over een goed begrip van de regels rondom de bepaling van de belastingpositie in de jaarrekening. Bovendien stelt de cursus u in staat om deze regels in de praktijk toe te passen.

Tool
Voor aanvang van de cursus ontvangt u de verslaggevingsregels voor de verwerking van belastingen in de jaarrekening en de casussen die tijdens de cursus zullen worden behandeld. De uitwerking van de casussen ontvangt u tijdens de cursus.

Onderwerpen

  • Verschil tussen permanente en tijdelijke verschillen
  • Bepaling van de acute en latente belastinglast of -bate en de verwerking van in de balans
  • Waardering van actieve belastinglatenties
  • Verwerking van onzekere belastingposities
  • Aansluiting statutaire belastingdruk naar de effectieve belastingdruk

Planning

Maandag 14 juni 2021

Tijd: 09:30 tot 17:00 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Stoomcursus Tax accounting te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €595 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 14 juni 2021
09.30 uur - 17.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €595

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden