Workshop Mindful werken

Inhoud

Hoewel het begon als een tijdelijke maatregel, zal het werken vanuit huis waarschijnlijk tot op zekere hoogte doorgaan, zelfs als bedrijven de normale activiteiten weer mogen hervatten.

Dit heeft het voordeel dat je meer tijd met je gezin kan doorbrengen, je werk flexibeler kan plannen en je minder reistijd hebt. Op zich geeft deze situatie je misschien ook wel waar je altijd naar hebt verlangd, een betere werk-privé balans. Het nadeel kan zijn dat de grens tussen werk en thuis vervaagt, je urenlang achter de laptop gekluisterd zit en je misschien minder verbinding voelt met je collega’s.

Hoe kan je in deze tijd een goed evenwicht bewaren tussen werk en privéleven, mentaal fit blijven en je energie op peil houden?

Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die je leert om bewust en met meer aandacht aanwezig te zijn bij dat wat je aan het doen bent. Juist nu. Niet bezig te zijn met toen of straks, maar leven in het hier en nu.

Waarom is dat belangrijk?
Omdat meer aandacht en bewustzijn van het huidige moment zorgen voor een betere focus en veerkracht, meer energie en zelfinzicht. En dat heeft weer grote, positieve gevolgen voor inzet, werkplezier en het resultaat van het werk.

Voor wie is deze dag van belang?
Als je kennis wil maken met mindful werken. Of je eerdere ervaring met mindfulness wil opfrissen en toe wil passen in het werk. En voor leidinggevenden, om vroegtijdige stresssignalen bij jezelf en ook bij medewerkers te leren herkennen.

De dag is een afwisseling van oefeningen, theorie en inzichtsopdrachten. Na de training heb je meer kennis van de werking van het brein en de invloed van stress. Je gaat naar huis met concrete tips en handvatten om beter om te gaan met stress, eerder stresssignalen te herkennen om zo met meer aandacht en focus in het dagelijkse leven en je werk te staan.

Individueel vervolgprogramma
Heb je na deze dag behoefte aan meer verdieping en ondersteuning zodat je mindfulness stevig kan integreren in je dagelijks (werk)leven? Dan is het mogelijk de training uit te breiden met een individueel vervolgprogramma waarin je advies krijgt over toepassingen in je persoonlijke situatie.

Onderwerpen

De dag is een afwisseling van theorie, diverse oefeningen en tips voor de dagelijkse praktijk.

09:00 – 09:30 uur      Ontvangst en welkom

09:30 – 11.00 uur       Introductie mindfulness; stress en het brein

11.00 – 11.15 uur       Pauze

11:15 – 12:30 uur       Gezond omgaan met stress

12:30 – 13:30 uur       Lunch

13.30 – 15.15 uur       Ontspanning en focus

15.15 - 15.30 uur        Pauze

15.30 – 16.45 uur       Mindfulness in de praktijk; succesvol toepassen wat je hebt geleerd

16.45 - 17:00 uur        Vragen en evaluatie

17:00 uur                   Afsluiting van de dag

Planning

Donderdag 7 oktober 2021

09:30 - 17:00

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Workshop Mindful werken te Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder. De factuur à €595 (ex. btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 7 oktober 2021
9.30 uur - 17.00 uur
Ernst Sillem Hoeve, Den Dolder
Prijs

Prijs: €595 (ex. btw)

Accreditatie
  • pe rbRB: 6 PE-punten niet-fiscaal i.a.
  • pe nbaNBA: 6 PE-uren i.a.
  • pe knbKNB: 6 PE-punten i.a.
  • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
    Eigen inbreng volgens PE-reglement.

    Nederlandse Orde van Advocaten
    Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Maik Wessels
Maik Wessels

 0612556310
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden