Cursus Mindful werken - gezond omgaan met stress

Inhoud

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is een wetenschappelijk bewezen methode die je leert om bewust en met meer aandacht aanwezig te zijn bij dat wat je aan het doen bent. Niet bezig te zijn met toen of straks, maar leven in het hier en nu. 

Waarom is dat belangrijk?
Werk brengt constant veranderingen met zich mee. Innovaties, reorganisaties, nieuwe technologieën, en bijscholing: de trein dendert maar door. Als je hier automatisch in mee gaat, kan je gestrest raken en dingen gaan doen waar je niet achter staat.

Mindfulness biedt een effectieve methode die je helpt om bewust om te gaan met veranderingen op het werk en de emoties en conflicten die daarmee gepaard gaan. Het resultaat: je wordt niet langer geleefd, maar bepaalt zelf de richting van je leven en je werk.

Wat levert mindfulness je op?
Meer aandacht en bewustzijn van het huidige moment zorgen voor een betere focus en veerkracht, meer energie en zelfinzicht. Dit resulteert in een goed evenwicht tussen werk en privéleven, mentaal fit blijven en je energie op peil houden. En dat heeft weer grote, positieve gevolgen voor inzet, (werk)plezier, gezondheid en het resultaat van het werk.

Voor wie is deze dag van belang?
Als je kennis wil maken met mindful werken. Of je eerdere ervaring met mindfulness wil opfrissen en toe wil passen in het werk. En voor leidinggevenden, om vroegtijdige stresssignalen bij jezelf en ook bij medewerkers te leren herkennen.

De dag is een afwisseling van oefeningen, theorie en inzichtsopdrachten. Na de training heb je meer kennis van de werking van het brein en de invloed van stress. Je gaat naar huis met concrete tips en handvatten om beter om te gaan met stress, eerder stresssignalen te herkennen om zo met meer aandacht en focus in het dagelijkse leven en je werk te staan. De trainers van deze cursus, Suzan en Renée, hebben beiden jarenlang gewerkt in het bedrijfsleven en kunnen daarom als geen ander de verschillende onderdelen van de dag koppelen aan de dagelijkse praktijk en op de werkvloer. Beiden zijn erkend in de hoogste categorie door beroepsvereniging VMBN. De VMBN stelt hoge eisen aan (voor)opleiding en nascholing van haar leden. Zij zijn tevens aangesloten als gevorderd trainers bij SMR, Stichting Mindfulness Register, het Kwaliteitsregister voor mindfulnesstrainers.

Individueel vervolgprogramma
Heb je na deze dag behoefte aan meer verdieping en ondersteuning zodat je mindfulness stevig kan integreren in je dagelijks (werk)leven? Dan is het mogelijk de training uit te breiden met een individueel vervolgprogramma waarin je advies krijgt over toepassingen in je persoonlijke situatie.

Onderwerpen

De dag is een afwisseling van theorie, diverse oefeningen en tips voor de dagelijkse praktijk.

09:00 - 09:30 Ontvangst en welkom

09:30 - 11:00  Introductie mindfulness; stress en het brein

11:00 - 11:15   Pauze

11:15 - 12:30   Gezond omgaan met stress

12:30 - 13:30   Lunch

13:30 - 15:15   Ontspanning en focus

15:15 - 15:30   Pauze

15:30 - 16:45   Mindfulness in de praktijk; succesvol toepassen wat je hebt geleerd

16:45 - 17:00   Vragen en evaluatie

17:00               Afsluiting

Planning

Dinsdag 10 september 2024
09:30 - 17:00
Landgoed Groot Kievitsdal - Baarn

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Cursus Mindful werken - gezond omgaan met stress te Landgoed Groot Kievitsdal - Baarn. De factuur à €595 excl. btw ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 10 september 2024
9:30 - 17:00
Landgoed Groot Kievitsdal - Baarn
Prijs

Prijs: €595 excl. btw

Betaling: je ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
 • pe rbRB: 6 PE-punten niet-fiscaal
 • pe knbKNB: 6 PE-punten
 • NBA
  Eigen inbreng volgens PE-model.

  Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sdu Licent Academy
Sdu Licent Academy

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden