Tax Assurance loonadministratie

Inhoud

Fiscale verrassingen wilt u toch liever vermijden? Bedrijven en adviseurs zijn momenteel volop bezig om goed voorbereid te zijn op de toekomst aangezien transparantie en ’in control’ de nieuwe internationale normen zijn geworden. Zeker in relatie met de steeds verder toenemende internationalisering, ook van de wet en regelgeving, is dit een uitdaging. Werknemers, stake-holders, overheid etc. verwachten dat ondernemingen arbeidsrechtelijk, fiscaal, voor de sociale zekerheid, maar zeker ook administratief ’in control’ zijn.

In deze cursus worden de stappen besproken om tot een optimaal fiscale-risicobeheersings- en controleproces te komen binnen de loonadministratie. Er wordt ingegaan op de meest recente (internationale) ontwikkelingen. Het blijft niet beperkt tot fiscaliteit en het ‘fiscaal in control’ leerstuk. Ook het ‘tax control framework’, toekomstige ontwikkelingen in de automatisering, sociale zekerheid en (big) data komen aan de orde.

 

Bestemd voor: Fiscalisten, accountants, salarisadministrateurs, Human resources-professionals en andere administratieve professionals.

Onderwerpen

 • Wat zijn de maatschappelijke ontwikkelingen waarmee een onderneming rekening moet houden. Onderwerpen als tax control framework, compliance, horizontaal toezicht, robotisering, (big) data, BEPS en blockchain komen aan de orde.
 • Wat zijn de fiscale, sociale zekerheids- en arbeidsrechtelijke aspecten die actueel zijn. Onderwerpen als aansprakelijkheid werkgevers, voorwaarden aan de loonstrook, verplichtingen werkgever/inlener, Europese ontwikkelingen, country by country-reporting, 13e run en geen aangifte IH komen aan de orde.
 • Hoe brengen we de genoemde onderwerpen bij elkaar om ‘in control’ te zijn bij al deze genoemde diverse onderwerpen. Is dat wel mogelijk?
 • Casus met tips & tricks

Planning

Dinsdag 6 maart 2018

09:30 - 17:00 uur

BCN Centraal Station, Utrecht

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Tax Assurance loonadministratie te . De factuur à €795 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 6 maart 2018
9.30 uur - 17.00 uur
BCN Centraal Station, Utrecht
Prijs

Prijs: €795

Accreditatie

  RB
  6 PE-punten

  NOB
  6 uren. Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  NOvA
  6 PO-punten

  EPN
  6 uren. Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  NOAB
  6 PE-punten.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Jelle Berghuis
Jelle Berghuis

 070-3780752
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl