Masterclass BTW internationale goederen- en dienstentransacties

Inhoud

Het Europese btw-stelsel wordt ingrijpend gewijzigd in de periode 2019 – 2022. De basis hiervoor kan worden gevonden in het VAT ACTION PLAN (VAP) dat in 2016 is gelanceerd. Het VAT ACTION PLAN is de verzamelnaam van het meest ambitieuze en omvangrijkste project om het Europese btw-stelsel te wijzigen. Na invoering van deze wijzigingen zal het btw-stelsel meer toekomstbestendig zijn en worden nieuwe barrières opgeworpen ter bestrijding van btw-fraude. Deze wijzigingen zullen nagenoeg elke ondernemer in Europa raken.

Een van de wijzigingen betreft het inmiddels 25 jaar oude intracommunautaire stelsel van goederen transacties (de intracommunautaire leveringen en verwervingen). Dit stelsel komt geheel te vervallen. Daarnaast veranderen de regels met betrekking tot e-commerce, invoer en afstandsverkopen aan particulieren. Bovendien worden de mogelijkheden voor lidstaten om een verlaagd btw-tarief toe te passen verruimd, het aantal btw-tarieven uitgebreid en, tenslotte, worden de vereenvoudigingsregels voor het MKB verder geharmoniseerd.

De voorgestelde wijzigingen worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2019-2022.

Leerdoelen

Tijdens de cursus zullen we de verschillende voorstellen inhoudelijk met elkaar doornemen en proberen we gezamenlijk een vertaalslag te maken naar de praktijk. Ook kijken we naar de impact van de wijzigingen op bijvoorbeeld de huidige transacties, cash flow, facturatie, contracten en ERP-systemen.

Na afloop van deze cursus bent u op de hoogte van het VAP, de verschillende onderdelen waaruit het VAP is opgebouwd en wat de impact van het VAP is op de praktijk

Onderwerpen

Programma

 • Introductie VAT ACTION PLAN
 • VAT ACTION PLAN – waar bestaat het uit
 • Grondslag en implementatie
 • Behandeling inhoudelijke voorstellen

Planning

Donderdag 15 oktober 2020

Tijd: 14:00 tot 20:00 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass BTW internationale goederen- en dienstentransacties te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €595 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 15 oktober 2020
14.00 uur - 20.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €595

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
 • pe rbRB: 5 PE-punten fiscaal
 • pe nbaNBA: 5 PE-uren
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden