Masterclass BTW aftrekbeperkingen vrijgestelde dienstverlening

Inhoud

Btw is een belasting die zowel van belang is met betrekking tot de omzet, maar ook ziet op de kosten van bedrijven en andere organisaties die in het economisch verkeer actief zijn. De aftrek (teruggaaf) van btw op kosten en investeringen is een belangrijke post die – indien er geen btw-aftrek of teruggaaf mogelijk is – een (grote) kostenpost kan vormen. In deze masterclass wordt ingegaan op situaties waarin de betaalde btw op kosten en investeringen niet of maar gedeeltelijk aftrekbaar is.

Onderwerpen

  • Btw-aftrekbeperkingen wegens het verrichten van niet-economische activiteiten (bij houdstervennootschappen en bij organisaties die non-profit activiteiten verrichten)
  • Btw-aftrekbeperkingen wegens het verrichten van btw-vrijgestelde activiteiten (zorg, onderwijs, financiële- verzekeringsdiensten)
  • Btw-aftrekbeperkingen vanwege het ontvangen van subsidies (zowel door profit- als non-profit organisaties en bedrijven)
  • Btw-aftrekbeperkingen in verband met overheidsactiviteiten (door overheden, semi-overheidsorgansiaties en bij uitbesteding van overheidsactiviteiten)

Planning

Maandag 12 juni 2023

10:00 tot 16:00 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass BTW aftrekbeperkingen vrijgestelde dienstverlening te Van der Valk Breukelen. De factuur à €595 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 12 juni 2023
10.00 uur - 16.00 uur
Van der Valk Breukelen
Prijs

Prijs: €595

Betaling: Je ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden