Masterclass Vastgoedfinanciering

Inhoud

Het financiële belang van vastgoedbezit is evident. Net zo belangrijk is de financiering van beleggingsvastgoed en vastgoed in eigen gebruik. In deze masterclass nemen topspecialisten op het terrein van vastgoed en financiering u mee in de ins & outs.

Voor wie?
Deze masterclass is voor de professional die adviseert over juridische en/of financiële aspecten van beleggen en investeren in vastgoed. Zoals accountants, fiscalisten, vastgoedjuristen, advocaten en notarissen.

Topspecialisten

Prof. dr. T.M. Berkhout
Tom Berkhout MRE MRICS is voorzitter van het Belastingdienst/Vastgoedkenniscentrum en als hoogleraar Vastgoedkunde verbonden aan het Real Estate Center van de Nyenrode Business Universiteit.

Drs. Ph. H. Zwart
Philip Zwart heeft een bedrijfseconomische achtergrond en zette zijn eerste stap in de vastgoedwereld als commercieel directeur bij ING Real Estate Finance. Na tien jaar werd hij verantwoordelijk voor Corporate Real Estate Retail en Regional Offices van ING in Europa. In mei 2017 maakte Zwart de overstap naar CBRE waar hij als Senior Director Debt & Structured Finance professionele vastgoedbeleggers adviseert. Daarnaast is hij fellow aan het Real Estate Center van de Nyenrode Business Universiteit.

Mr. dr. D.W. Aertsen
Rik Aertsen is Principal Legal Counsel bij ING Bank, waar hij sinds 2007 de juridische ondersteuning voor het bedrijfsonderdeel ING Real Estate Finance verzorgt. Aertsen is lid van de Juridisch Werkgroep Corporate van de Nederlandse Verenging van Banken en is fellow (onderzoeker) bij het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Basisboek Vastgoedfinanciering
Bij deze cursus ontvangt u het Basisboek Vastgoedfinanciering door prof. dr. T.M. Berkhout en drs. Ph. H. Zwart. Dit boek behandelt de grondbeginselen van het financieren van Nederlands beleggings- en eigengebruiksvastgoed, in helder en toegankelijk taalgebruik.

Onderwerpen

 • Verschillende financieringsvormen
 • Zekerheden: hypotheek en andere garanties
 • Rente en renterisico's
 • Financiering door geldverstrekkers
 • Fiscale aspecten in de IB, VpB en overdrachtsbelasting

Planning

Maandag 26 juni 2023

09:30 tot 17:00 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass Vastgoedfinanciering te Van der Valk Breukelen. De factuur à €695 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 26 juni 2023
09.30 uur - 17.00 uur
Van der Valk Breukelen
Prijs

Prijs: €695

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
 • pe rbRB: 1 PE-punten fiscaal, 5 PE-punten algemeen
 • pe knbKNB: 6 PE-punten
 • NBA
  Eigen inbreng volgens PE-model.

  Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden