Masterclass Fiscale en Juridische Aansprakelijkheden

Inhoud

In vrijwel alle bedrijfstakken gingen er in 2023 meer bedrijven failliet dan in 2022 waarbij deze stijging het grootst was voor de handel (bron: CBS). Hierdoor is het te verwachten dat er een toename gaat plaatsvinden van aansprakelijkheden voor opdrachtgevers. Er bestaan diverse aansprakelijkheden op basis waarvan organisaties aansprakelijk gesteld kunnen worden voor niet betaalde loonheffingen, omzetbelasting, loon en dergelijke. Daarnaast kunnen ook bestuurders of werknemers zelf aansprakelijkheid gesteld worden.

Tijdens deze verdiepingscursus leert u wanneer de ketenaansprakelijkheid van toepassing is maar krijgt u ook kennis van overige aansprakelijkheden zoals de inleners-, opdrachtgevers- (WAS), bestuurders- en werknemersaansprakelijkheid. De cursus kenmerkt zich door veel praktijkvoorbeelden die de revue passeren en u krijgt concrete handvatten rondom de wet- en regelgeving van looncontroles, de ketenaansprakelijkheid en aanverwante wet- en regelgeving alsmede het inrichten van risico beperkende maatregelen om de kans op bevindingen tijdens een looncontrole alsmede een mogelijke aansprakelijkheid te voorkomen c.q. te beperken. Ook voorgestelde wetgeving wordt behandeld zoals Wet toelating terbeschikkingstelling uitzendkrachten en de aanpassing van het Wetboek van strafrecht op het gebied van mensenhandel, waarbij opdrachtgevers veel sneller aangepakt kunnen worden bij misstanden.

Leerdoelen

 • Kennis van de wet- en regelgeving omtrent de verschillende aansprakelijkheden waardoor u beter in staat bent om het risico te beoordelen.
 • Het inrichten van risico beperkende maatregelen om een mogelijke aansprakelijkheid te mitigeren waarbij u praktische handvatten krijgt aangeboden en relevante vragen uit de praktijk (waaronder ter zake van de AVG) kunt beantwoorden.

Voor wie?
Belastingadviseurs, (interne) fiscalisten, controllers, inkopers

Ervaring
Affiniteit met de onderwerpen is van belang

Onderwerpen

De volgende onderwerpen zullen aan de orde komen:

 • Ketenaansprakelijkheid
 • Inlenersaansprakelijkheid
 • Opdrachtgeversaansprakelijkheid (Wet aanpak schijnconstructies)
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Werknemersaansprakelijkheid
 • Beperken aansprakelijkheid en inrichten risico beperkende maatregelen
 • Aanverwante wet- en regelgeving zoals de Wet arbeid vreemdelingen en de Wet en besluit toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten
 • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in relatie tot het verstrekken van persoonsgegevens
 • en wat te doen als je (klant) aansprakelijk wordt gesteld?

Planning

Woensdag 02 oktober 2024
10:00-16:00
Landgoed groot Kievitsdal - Baarn

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass Fiscale en Juridische Aansprakelijkheden te Landgoed Groot Kievitsdal - Baarn. De factuur à €595 excl. btw ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Woensdag 2 oktober 2024
10:00-16:00
Landgoed Groot Kievitsdal - Baarn
Prijs

Prijs: €595 excl. btw

Betaling: je ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sdu Licent Academy
Sdu Licent Academy

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 ยป 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden