Masterclass BTW aftrekbeperkingen in verband met vrijgestelde dienstverlening

Inhoud

Btw is een belasting die zowel van belang is met betrekking tot de omzet , maar ook ziet op de kosten van bedrijven en andere organisaties die in het economisch verkeer actief zijn. De aftrek (teruggaaf) van btw op kosten en investeringen is een belangrijke post die – indien er geen btw-aftrek of teruggaaf mogelijk is – een (grote) kostenpost kan vormen. In deze masterclass wordt ingegaan op situaties waarin de betaalde btw op kosten en investeringen niet of maar gedeeltelijk aftrekbaar is.

Onderwerpen

Ingegaan wordt op onder meer:

- Btw-aftrekbeperkingen wegens het verrichten van niet-economische activiteiten (bij houdstervennootschappen en bij organisaties die non-profit activiteiten verrichten)
- Btw-aftrekbeperkingen wegens het verrichten van btw-vrijgestelde activiteiten (zorg, onderwijs, financiële- verzekeringsdiensten)
- Btw-aftrekbeperkingen vanwege het ontvangen van subsidies (zowel door profit- als non-profit organisaties en bedrijven)
- Btw-aftrekbeperkingen in verband met overheidsactiviteiten (door overheden, semi-overheidsorgansiaties en bij uitbesteding van overheidsactiviteiten)

Planning

Woensdag 13 juni 2018 

09:30 tot 16:00 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass BTW aftrekbeperkingen in verband met vrijgestelde dienstverlening te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €495 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Woensdag 13 juni 2018
09.30 uur - 16.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €495

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe rbRB: 5 punten i.a.
  • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
    Eigen inbreng volgens PE-reglement.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl