PE-Pitstop Fiscale aspecten auto van de zaak

Inhoud

Zelden is er een fiscaal onderwerp dat de ondernemer zo aanspreekt als de regelingen rondom de auto van de zaak. Bijna elke ondernemer bezit een auto of overweegt er een aan te schaffen. Het niet juist toepassen van de vele regelingen kan tot vervelende verrassingen leiden. Bent u nog helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn de consequenties van de onlangs aangenomen Wet Uitwerking Autobrief II? Is het verstandig juist dit jaar over te stappen op een andere auto van de zaak, of is het beter om nog even te wachten?

Tijdens deze PE-Pitstop worden de belangrijkste fiscale aspecten van de auto van de zaak behandeld. Uiteraard komen daarbij de Autobrief en de meest recente ontwikkelingen in de jurisprudentie uitgebreid aan bod. Vanzelfsprekend is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen of het inbrengen van casusposities. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer: de ophanden zijnde wetswijzigingen op het gebied van de bijtelling, de aftopping van de bijtelling van elektrische auto's, de invoering van een aparte dieseltoeslag, en de recente jurisprudentie inzake de boetes voor een onjuiste rittenregistratie en het gebruik van de ANPR-(nummerplaat)registratie door de Belastingdienst.

Leerdoelen
Na afloop van deze PE-Pitstop beschikt u over een goed begrip van de belangrijkste fiscale aspecten rondom de auto van de zaak. Bovendien bent u op de hoogte van de gevolgen van de Autobrief II voor het wagenpark van uw cliënten en kunt u optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden die de recente rechtspraak ons biedt. 

Tool
Tijdens de cursus ontvangt u het door Heleen Elbert ontwikkelde driestappenplan voor de bijtelling. Het driestappenplan kunt u gebruiken bij alle discussies rondom de bijtelling, zowel met de Belastingdienst als met uw collega's, als in uw advies aan uw cliënten.

Onderwerpen

 • Het driestappenplan voor de bijtelling van de auto van de zaak
 • Autobrief II: de belangrijkste wetswijzigingen per 1 januari 2017
 • Recente ontwikkelingen in de jurisprudentie

Planning

Donderdag 31 januari 2019

Tijd: 15:30-18:45 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Fiscale aspecten auto van de zaak te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 31 januari 2019
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
 • pe rbRB: 3 punten
 • pe nbaNBA: 3 PE-uren
 • pe noabNOAB: 3 punten
 • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
  Eigen inbreng volgens PE-reglement.

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl