PE-Pitstop Emigratie van de aanmerkelijk belanghouder

Inhoud

Er is nog geen startdatum van deze cursus bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de startdatum, mail dan Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en u ontvangt bericht zodra deze bekend is.

Emigratie van de aanmerkelijkbelanghouder leidt in beginsel tot heffing van inkomstenbelasting. De (conserverende) aanslag behoeft echter niet altijd direct te worden voldaan; er kan uitstel van betaling worden verleend. De termijn van uitstel is afhankelijk van de datum (tijdstip) waarop uw cliënt is geëmigreerd. Indien zich na de emigratie een handeling voordoet zoals bijvoorbeeld het uitkeren van dividend of overlijden van de ab-houder kan dit leiden tot invordering van de conserverende aanslag.

Tijdens de PE-Pitstop gaan de docenten hier dieper op in, waarbij zij ook aangeven welke verschillen er zijn indien wordt geëmigreerd naar een EU-land of een niet-EU-land en de impact van een belastingverdrag. Daarnaast gaan zij tijdens de cursus ook graag met u de dialoog aan óf Nederland in alle situaties bevoegd is om de conserverende aanlag op te leggen, dan wel - al dan niet deels - in te vorderen.

In welke situaties leidt overlijden niet tot daadwerkelijke betaling (invordering) van de conserverende aanslag? De docenten beantwoorden deze vraag en bespreken in welke situaties dubbele heffing van erfbelasting kan ontstaan bij overlijden na emigratie. Tot slot zal ook worden stilgestaan bij de conserverende aanslag ten aanzien van pensioen- en / of lijfrenteaanspraken.

Praktijktool
U ontvangt tijdens de PE-Pitstop een stroomschema waarin de belangrijkste aandachtspunten bij emigratie van de ab-houder zijn verwerkt.

Onderwerpen

  • Fiscale gevolgen emigratie van belastingplichtige ten aanzien van zijn aanmerkelijk
    belangaandelen, pensioen- en/of lijfrenteaanspraken.
  • In welke situaties Nederland kan overgaan tot invordering van conserverende aanslag.
  • Onderscheid emigratie naar EU- en niet- EU land
  • Invloed belastingverdragen
  • Successiewet en woonplaatsfictie
  • Besluit Voorkoming van dubbele Belasting

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Maik Wessels
Maik Wessels

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden