PE-Pitstop Wwft & meldverplichtingen beroepsgroepen

Inhoud

Accountants en belastingadviseurs zijn als poortwachters onderworpen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De naleving van de Wwft staat hoog op de politieke agenda en er wordt ook in toenemende mate bestuurs-, straf-, of tuchtrechtelijk handhavend opgetreden. Het is voor accountants en belastingadviseurs dan ook geen overbodige luxe goed op de hoogte te zijn van de huidige wettelijke eisen die voortvloeien uit de Wwft, onder meer op het gebied van risicoanalyse, cliëntenonderzoek (cliëntacceptatie en -continuatie), monitoring en het melden van ongebruikelijke transacties. Er staat een aantal belangrijke wijzigingen van de Wwft op stapel, zoals het UBO-register en de implementatie van de vijfde anti-witwasrichtlijn. Niet alleen de Wwft is voor de invulling van de poortwachtersfunctie van belang. Voor accountants vloeien aanvullende (meld)verplichtingen voort uit de Wet toezicht accountantsorganisaties (Wta) en de Nadere voorschriften Non Compliance with Laws and Regulations (NV NOCLAR). Bij samenwerking is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de verschillende eisen en valkuilen bij samenwerking.

Leerdoel
Het doel van deze training is u inzicht te geven van de belangrijkste wettelijke eisen uit de Wwft die gelden voor accountants en belastingadviseurs. Daarnaast beschikt u over kennis van de belangrijkste andere poortwachtersregelgeving voor belastingadviseurs en accountants, zoals de (fraude)meldverplichtingen die voortvloeien uit de Wet toezicht accountantsorganisaties en de NV NOCLAR.

 

Onderwerpen

Onderwerpen
● Algemene inleiding Wwft: achtergronden, reikwijdte & actuele ontwikkelingen
● Risicomanagement
● Risico gebaseerd cliëntenonderzoek
● Monitoring
● Melding ongebruikelijk transacties
● Overzicht van andere poortwachtersverplichtingen (o.a. NV NOCLAR)
● Casuïstiek

Planning

Woensdag 08 April 2020

Tijd: 15:30 tot 18:45 uur 

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Wwft & meldverplichtingen beroepsgroepen te Hotel van der Valk - Breukelen. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Woensdag 8 april 2020
15.30 uur - 18.45 uur
Hotel van der Valk - Breukelen
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe rbRB: 3 PE-punten
  • pe nbaNBA: 3 PE-uren
  • pe hqHQ: 3 PE-punten
  • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
    Eigen inbreng volgens PE-reglement.

    Nederlandse Orde van Advocaten
    Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden