Masterclass Verliesverrekening

Inhoud

Bedrijven maken niet alleen winst, maar kunnen ook verlies lijden. Wat zijn de fiscale gevolgen van het lijden van een verlies en onder welke voorwaarden kan een verlies fiscaal ten gelde worden gemaakt? In deze cursus behandelt verliesverrekeningsspecialist Frank Elsweier de relevante fiscale aspecten van de Nederlandse verliesverrekeningsregels. Onder andere wordt ingegaan op de huidige verliesverrekeningstermijnen en de voorgestelde verliesverrekeningstemporisering die per 1 januari 2022 in werking is getreden.

De nieuwe verliesverrekeningstemporisering zal ook impact hebben op bestaande compensabele verliezen en mogelijk voor de belastingpositie in de jaarrekening. Daarnaast zal uiteraard aandacht worden besteed aan de samenloop van de nieuwe verliesverrekeningsregel met (bijvoorbeeld) de kwijtscheldingswinstvrijstelling, art. 10a Wet VPB 1969, de liquidatie- en stakingsverliesregeling, geruisloze terugkeer, fiscale eenheid en de regeling tegen handel in verlieslichamen. Verder wordt er ingegaan op verliesverjongingsstrategie├źn, de aangepaste liquidatie- en stakingsverliesregeling, coronagerelateerde verliezen, afwaarderingsverliezen op leningen, deelnemingsverliezen en fiscale eenheidverliezen. 

Na het volgen van de cursus begrijpt u de achtergrond en systematiek van de Nederlandse verliesverrekeningsregels. Met de opgedane kennis kunt u de betreffende regels op een juiste manier interpreteren en toepassen in de praktijk.

Onderwerpen

  • Actualiteiten (waaronder een discussie over de vraag wel of geen fiscale eenheid)
  • Coronagerelateerde verliezen (coronareserve / coronavoorziening)
  • Afwaardering van leningen (in het licht van de coronacrisis)
  • Kwijtschelden van leningen (in het licht van de coronacrisis)
  • Verliesverrekening (huidige regels, nieuwe verliesverrekeningsregel (temporisering), verliesverjonging)
  • Liquidatieverliesregeling

Planning

Maandag 20 juni 2022

12:30 uur - 17:00 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Masterclass Verliesverrekening te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €395 (ex btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 20 juni 2022
12.30 uur - 17.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €395 (ex btw)

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

J. Wijnen
J. Wijnen

 +31 6 10 89 85 04
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 ┬╗ 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden