PE-Pitstop Fiscaal agrarische actualiteiten

Inhoud

In de agrarische sector hebben in de afgelopen 10 jaar de verschillende ontwikkelingen zich snel opgevolgd. In deze periode heeft de herwaardering in verband met een mogelijke afschaffing van de landbouwvrijstelling een belangrijk stempel gedrukt op de fiscaal-agrarische rechtspraak. Verder zijn er op het gebied van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit in de erf- en schenkbelasting (BOF) diverse ontwikkelingen geweest. De vrijstelling zelf is aangepast waardoor er in praktijk actief geadviseerd en geanticipeerd wordt om deze vrijstelling te kunnen gebruiken. Dit vindt onder andere plaats door het vormen van samenwerkingen tussen enerzijds schenkers/erflaters en begunstigden/erven anderzijds.

In deze cursus wordt ook gekeken naar de fiscale gevolgen van de meerwaardeclausule die bij bedrijfsopvolgingen vaak overeengekomen wordt. Daarnaast is de afgelopen jaren er een toenemende vraag zichtbaar naar landbouwgrond in verband met de energietransitite. Vooral zonneweides zijn (regionaal) bezig met een opmars wat leidt tot diverse vragen op het gebied van etikettering, verplichte (gedeeltelijke) staking en de toepassing van de landbouwvrijstelling. Tot slot worden de (on) mogelijkheden besproken van hybride structuren in verband met toenemende belastingdruk vanwege hoge winsten.

Leerdoel
Na afloop van deze cursus bent u weer bij met de meest actuele stand van zaken op agrarisch fiscaal gebied. U beschikt over voldoende kennis over de landbouwvrijstelling, de BOF, fiscale problematiek omtrent zonneweides en hybride structuren en kunt u een vertaalslag maken naar de dagelijkse praktijk.

Praktijktool
Tijdens de cursus ontvangt u een speciaal ontwikkeld overzicht met praktische aanbevelingen en korte aandachtspunten met betrekking tot zonneweides en hybride structuren zodat u in staat bent een quick scan te maken van voorliggende vraagstukken. Het overzicht kunt u na de cursus zelf in uw praktijk gebruiken.

Onderwerpen

  • Actualiteiten landbouwvrijstelling
  • Actualiteiten BOF in de erf- en schenkbelasting
  • Fiscale aspecten van zonneweides
  • Fiscale (on)mogelijkheden van hybride structuren.

Planning

Maandag 19 juni 2023

Tijd: 09:30 tot 12:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Fiscaal agrarische actualiteiten te Hotel van der Valk - Breukelen. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 19 juni 2023
09.30 uur - 12.45 uur
Hotel van der Valk - Breukelen
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 ยป 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden