Online cursus Kosten verduurzaming & energietransitie in de winstsfeer

Inhoud

N.B. Dit is een interactieve online cursus via videoconferentie. Zowel docent als deelnemers nemen deel met PC/Laptop + webcam & microfoon. U ontvangt voorafgaand aan de workshop inloginstructies voor de videoconferentie.

De onderwerpen verduurzamen en energietransitie staan de komende jaren hoog op de agenda. Dit vraagt om allerhande werkzaamheden zoals verbouwen, renoveren, vernieuwen, herontwikkelen en transformeren van vastgoed. Als belangrijke vraag komt daarbij op: welke fiscale gevolgen zijn aan de verwerking van de uitgaven voor deze werkzaamheden verbonden voor belastingplichtige lichamen en ondernemers?

Tijdens deze cursus zoomt fiscalist en accountant Jurriën van der Heijden in op de fiscale verwerking van renovatie-uitgaven in de winstsfeer. Goedkoopmansgebruik staat hierbij centraal. Het is in dit verband de vraag wat kan en wat moet. Bijvoorbeeld in verband met afwaarderingen van bestaand bezit, het al dan niet activeren van renovatie-uitgaven of de vorming van een onderhoudsvoorziening. Items en leerstukken die sinds jaar en dag al onderwerp van gesprek zijn, maar vanwege de actuele ontwikkelingen in een ander daglicht kunnen komen te staan, met alle financiële gevolgen van dien.

Leerdoel
Behandeling van recente ontwikkelingen van de fiscale thema’s afschrijven en afwaarderen, onderhoud en verbetering, modernisering en onderhoudsvoorziening. Daarbij wordt aandacht besteed aan relevante rechtspraak en beleidsbeslissingen en de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk bij het verduurzamen en de energietransitie.

Onderwerpen

  • Fiscaal kader
  • Afschrijven en afwaarderen
  • Onderhoud en verbetering
  • Modernisering
  • Onderhoudsvoorziening

Planning

Vrijdag 08 december 2023 

09:30-12:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Online cursus Kosten verduurzaming & energietransitie in de winstsfeer te Online webinar. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Vrijdag 8 december 2023
09.30 uur - 12.45 uur
Online webinar
Prijs

Prijs: €295

Betaling: u ontvangt kort voor de cursusdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sdu Licent Academy
Sdu Licent Academy

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden