PE-Pitstop Knelpunten bij kapitaalverzekeringen

Inhoud

Het dossier 'kapitaalverzekeringen' is een weerbarstig en complex dossier. Maar, mede ingegeven door de gekte op de huizenmarkt, is het ook een heel actief en actueel dossier. Dagelijks leven er in de praktijk veel vragen op het terrein van kapitaalverzekeringen (eigen woning) en hun bancaire tegenhangers, de spaarrekening eigen woning (SEW) en het beleggingsrecht eigen woning (BEW). Denk daarbij aan het omzetten van een kapitaalverzekering eigen woning (KEW) in een SEW, de toets van het overgangsrecht, het verhogen van het verzekerd kapitaal, het bijstorten van bedragen, de tijdklemmenregeling bij het voortijdig afkopen van een KEW en het toepassen van vrijstellingen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van veel voorkomende praktijksituaties. In deze dossiers worden veelvuldig fouten gemaakt.

Leerdoelen
Na het volgen van deze Pitstop bent u op de hoogte van de laatste fiscale ontwikkelingen op het gebied van kapitaalverzekeringen en andere fiscaal-gefaciliteerde kapitaalproducten. U kunt de meest voorkomende praktijkdossiers op dat terrein moeiteloos, snel en op efficiënte wijze afhandelen. U zult niet meer voor fiscale verrassingen komen te staan. Daar heeft uw klant profijt van, want u kunt uw klant op maat bedienen en ontzorgen.

Tool
Tijdens deze PE-Pitstop ontvangt u een uitgewerkt stappenplan, een uitgebreide checklist. De checklist is een toegevoegde waarde in de praktijk en zal u veel hoofdbrekens en tijd besparen. Met de checklist kunt u de meest voorkomende praktijkcases en vraagstukken in het 'dossier kapitaalverzekeringen' oplossen. De checklist wordt ook digitaal beschikbaar gesteld. Hierdoor kunt u de checklist desgewenst op maat maken en toespitsen op de specifieke situatie van uw klant.

Onderwerpen

Tijdens deze PE-Pitstop worden de fiscale regimes en overige spelregels op het terrein van kapitaalverzekeringen, SEW's en BEW's uitgebreid en op actieve wijze, aan de hand van veel voorkomende praktijkcases, besproken. Daarbij worden de voor de praktijk van belang zijnde attentiepunten belicht en praktijktips gegeven. De volgende praktijkonderwerpen komen ten minste aan de orde:

• Actualiteiten
• Highlights van de fiscale regimes voor kapitaalproducten
• De uitwerking van de overgangsregimes voor bestaande kapitaalverzekeringen e.d.
• De werking van de tijdklemmenregeling bij voortijdige afkoop in de praktijk
• Toepassing vrijstellingen bij feitelijke én fictieve uitkeringen
• Attentiepunten en complicaties bij omzettingen van kapitaalproducten
• Herstel van polissen bij toepassing administratieve foutenleer in de praktijk
• Bespreking van door Belastingdienst gepubliceerde vragen en antwoorden

 

 

 

Planning

Maandag 10 september 2018

Tijd: 15:30 tot 18:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Knelpunten bij kapitaalverzekeringen te Landgoed Groot Kievitsdal Baarn. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Maandag 10 september 2018
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe rbRB: 3 punten i.a.
  • pe nbaNBA: 3 PE-uren i.a.
  • Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
    Eigen inbreng volgens PE-reglement.

    Nederlandse Orde van Advocaten
    Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl