PE-Pitstop ABC Juridische fusie en splitsing

Inhoud

Er is nog geen startdatum voor deze cursus bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail met onderwerpregel 'Startdatum PE-Pitstop ABC Juridische fusie & splitsing' naar Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

De leerstukken omtrent juridische fusie en (af)splitsing kunnen als zeer complex worden ervaren. Temeer omdat in de communicatie tussen verschillende beroepsgroepen (notariaat, advocatuur, fiscaliteit, accountancy en bedrijfsjuristen) relevante begrippen op diverse manieren worden gebruikt en uitgelegd.

De Pitstop Het ABC van juridische fusie en splitsing biedt een overzicht van en toelichting op in de praktijk veel gebruikte terminologie met betrekking tot juridische fusie en (af)splitsing. Tevens worden aan de hand van deze terminologie ook de te volgen procedures en bijzonderheden daarvan doorlopen. Daarnaast komen op hoofdlijnen diverse vormen van juridische fusie en splitsing aan de orde.

Praktijktool
Tijdens de bijeenkomst komt een aantal vormen van juridische fusie en splitsing aan bod. Verreweg de meest voorkomende is de moeder-dochter concernfusie. Met betrekking tot deze fusievariant heeft de docent een model stappenplan ontwikkeld, waarin de belangrijkste elementen van de procedure zijn verwerkt. De tool krijgt u mee naar huis en kunt u na de cursus zelf in uw praktijk gebruiken.

Leerdoel
Het doel van de PE-Pitstop is aan de hand van relevante begrippen kennis te verkrijgen van de belangrijkste onderdelen van de procedure van een juridische fusie of splitsing, aandachtspunten daarbij alsmede van de meest voorkomende verschijningsvormen daarvan.

Onderwerpen

  • Algemene beginselen
  • Terminologie
  • Diverse verschijningsvormen

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Maik Wessels
Maik Wessels

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 ยป 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden