PE-pitstop Supervision on Trust Offices

Inhoud

This course will be conducted in English. An English course description will be provided shortly.

Trustkantoren staan sinds 2004 onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) voor wat betreft de diensten die zij verlenen in het kader van de Wet toezicht trustkantoren (Wtt). DNB is tevens toezichthouder bij trustkantoren voor de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Sanctiewet 1977 (Sw).

In de loop der jaren is het toezicht op trustkantoren steeds strenger is geworden, of in ieder geval voelt de sector dat zo. De Panama en Paradise Papers en high profile cases hebben geleid tot een toenemende druk van de toezichthouder en de maatschappij op trustkantoren om hun poortwachtersrol adequaat in te vullen. Maar hoe gaat de toezichthouder te werk? Hoe komt zij tot thema’s, hoe kiest DNB de te onderzoeken instellingen? En wat onderzoekt zij dan?

Tijdens deze PE-pitstop wordt ingegaan op alle aspecten van het toezicht: van vergunningverlening tot formele maatregelen als boetes en aanwijzingen. Wat zit er in de toolkit van de toezichthouder om op een effectieve en efficiënte manier toezicht te kunnen houden? En waar moet u rekening mee houden als de toezichthouder daadwerkelijk op toezichtbezoek komt?

Leerdoel

Na afloop van deze cursus heeft een beter begrip van de inrichting en werkwijze van de toezichthouder en heeft u meer inzicht gekregen in de door de toezichthouder gehanteerde tools.

Wordt in het Engels aangeboden!

Onderwerpen

  • Rol en doel toezicht, wie is de toezichthouder en wat doet de toezichthouder
  • Wettelijk kader, Wtt, Wwft en Sw eisen en normen
  • Organisatie & samenwerking tussen toezichthouders
  • De toolkit van de toezichthouder: selectie trustkantoren, offsite en onsite toezicht, handhaving

Planning

Dinsdag 3 december 2019

15:30 - 18:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-pitstop Supervision on Trust Offices te Hotel Schiphol A4. De factuur à €325 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 3 december 2019
15:30 - 18:45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €325

Betaling: U ontvangt een factuur kort voor de startdatum van de cursus.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 3 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl