Online course Aggressive tax structures

Inhoud

This is an online course in English presented on a videoconference platform

Wat is een fiscaal agressieve structuur? Hoe gaan wij hiermee dan om?

Al jaren is de maatschappelijke opinie vrij uitgesproken over fiscaliteit, en dan met name internationale fiscale structurering. De ‘gewone man’ op straat begrijp niet waarom hij procentueel wellicht meer belasting betaalt dan een ‘brievenbus firma’. Dit beeld wordt met name versterkt door diverse media en de politiek waarbij de trustsector er niet zonder kleerscheuren afkomt. Met de wederom oplaaiende maatschappelijke discussie, nieuwe voorstellen voor (EU) richtlijnen en wet- en regelgeving zoals BEPS, disclosure of tax rulings en country-by-country reporting lijkt het tij niet meer te keren. Klap op de vuurpijl is de Nederlandse Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale constructies.

Hieruit ontstaan de volgende twee vragen:
1. Wat is een fiscaal agressieve structuur?
2. Hoe gaat onze organisatie hiermee om?

Tijdens deze cursus worden handvatten geboden om bovenstaande vragen te kunnen beantwoorden. Naast het aanreiken van denkkaders om vanuit de compliance functie de fiscale structuren te analyseren en te kwalificeren, komt de kijkwijze van toezichthouders aan bod, evenals de reputationele aspecten van fiscaal agressieve structuren. Diverse praktijkvoorbeelden zullen de revue passeren om deze theoretische materie tastbaarder te maken.

Leerdoelen
Deze cursus heeft als leerdoel om vanuit de compliance functie (van met name trustkantoren, banken, accountancy en advieskantoren) beter te kunnen inspelen op de maatschappelijke ontwikkelingen rondom (vermeende) fiscaal agressieve structuren waarbij deze op een adequate wijze geanalyseerd kunnen worden alsmede het monitoren ervan.

Risk model
Tijdens de cursus behandelen wij een speciaal ontwikkeld risk model die handvatten biedt om fiscale structuren in de praktijk te kunnen toetsen.

Onderwerpen

  • Achtergrond fiscaal (agressieve) structuren
  • De rol van de toezichthouders en de huidige maatschappelijke opinie
  • De reputationele aspecten van dergelijke structuren
  • Het analyseren, kwalificeren en kwantificeren van fiscaal agressieve structuren

Planning

Dinsdag 26 mei 2020

13.00 - 15.00 uur

Online videoconference

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Online course Aggressive tax structures te Online webinar. De factuur à €150 (excl. btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 26 mei 2020
13.00 uur - 15.00 uur
Online webinar
Prijs

Prijs: €150 (excl. btw)

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 2 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden