Wwft voor trustkantoren

Inhoud

N.B. Uiteraard houden we de laatste ontwikkelingen rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten. Hierbij volgen we de richtlijnen van het RIVM. Wanneer mogelijk verzorgen wij onze opleidingen fysiek op locatie. Echter, indien nodig zijn we voorbereid om uit te wijken naar een hybride vorm (fysiek & online via live-stream) of een online variant.

In deze cursus worden de actualiteiten met betrekking tot de verplichtingen voor trustkantoren op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) behandeld. De Wwft is op 1 augustus 2008 in werking getreden en op 25 juni gewijzigd ter implementatie van de vierde anti-witwasrichtlijn.

De belangrijkste verplichtingen op grond van de Wwft zijn de verplichting cliëntenonderzoek te verrichten en de verplichting om ongebruikelijke transacties te melden bij het FIU-Nederland (MOT-melding). Voor trustkantoren is het soms lastig om te bepalen of er een MOT-melding moet worden gedaan op grond van de zogeheten subjectieve indicator. Het niet voldoen aan meldplichten wordt steeds kritischer bekeken.

DNB heeft in 2011 de eerste versie van haar Leidraad Wwft en Sw gepubliceerd. Hiermee geeft DNB vervolg aan aanbevelingen van het IMF, dat Nederland in 2010 evalueerde op naleving van de aanbevelingen van de FATF. Deze aanbevelingen zagen op de Nederlandse regelgeving voor de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering. Het ministerie van Financiën heeft een algemene leidraad uitgegeven, die in samenhang moet worden gelezen met voornoemde leidraad. Inmiddels heeft zowel de AFM als DNB een nieuwe versie van de leidraad gepubliceerd. Tot slot kan worden gewezen op de door DNB gepubliceerde good practices in het kader van transactiemonitoring.

Leerdoelen
Na afloop van de cursus bent u in staat de actualiteiten met betrekking tot de Wwft en de belangrijkste verplichtingen van de Wwft te duiden en toe te passen en begrijpt u op welke wijze de handhaving van de Wwft is vormgegeven.

Onderwerpen

  • actualiteiten met betrekking tot de Wwft
  • handhaving en strafbaarstelling overtredingen van de Wwft
  • verplichtingen cliëntenonderzoek en verhouding met de Wtt 2018
  • meldplicht bij ongebruikelijke transacties
  • verplichtingen met betrekking tot transactiemonitoring

Planning

Donderdag 20 mei 2021

13:00 tot 17:15 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Wwft voor trustkantoren te Hotel Schiphol A4. De factuur à €395 (excl. btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Donderdag 20 mei 2021
13.00 uur - 17.15 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €395 (excl. btw)

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe hqHQ: 4 PE-punten
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Sandra de Graaf
Sandra de Graaf

 070-3780747
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden