PE-Pitstop Cliëntenonderzoek & dossiervorming

Inhoud

Een nieuwe cliënt benadert u voor het verlenen van trustdiensten. En dan? Wat te doen? Klinkt simpel, u heeft immers vastgelegd hoe de procedure werkt en u legt al jaren een cliëntacceptatiedossier (CAD) aan. En het gaat toch goed? Maar is het wel zo simpel? Dat de praktijk weerbarstiger is, heeft DNB geconstateerd in haar onderzoeken. DNB stelt dat “trustkantoren regelmatig moeite hebben hun CAD’s volledig op orde en up-to-date te houden.” En “Zorgvuldige dossiervorming is van belang voor het trustkantoor zelf, maar kan ook het verschil maken tussen een ‘in orde’ en een overtreding.”

Hoe zorgt u ervoor dat uw dossiers er zo uitzien dat uw collega tijdens uw afwezigheid, de nieuwe junior, de auditor maar ook de toezichthouder, deze dossiers te allen tijde binnen beperkte tijd kunnen doorgronden?

In deze PE-Pitstop wordt stilgestaan bij het hoe en waarom van het cliëntenonderzoek onder de huidige wetgeving en de uitdagingen die de Wtt2018 in dit kader biedt. De belangrijkste elementen worden besproken en in onderlinge samenhang toegelicht. Hierbij worden praktische tips gegeven en praktijksituaties geschetst.

Onderwerpen

  • Achtergronden en redenen van cliëntenonderzoek;
  • Relevante wet- en regelgeving inzake cliëntenonderzoek (Wtt, Wwft en Sw);
  • Elementen van het cliëntenonderzoek;
  • Voortdurende monitoring en review van uw cliënt;
  • Opbouw en vormgeving cliëntendossier;
  • Aanpalende verplichtingen en aandachtspunten.

Planning

Dinsdag 10 april 2018

15:30 - 18:45 uur

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor PE-Pitstop Cliëntenonderzoek & dossiervorming te Hotel Schiphol A4. De factuur à €295 ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 10 april 2018
15.30 uur - 18.45 uur
Hotel Schiphol A4
Prijs

Prijs: €295

Accreditatie

    Holland Quaestor
    3 PE-punten i.a.

Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Jelle Berghuis
Jelle Berghuis

 070-3780752
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Over Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy is dé opleider voor professionals die ondernemers adviseren over fiscale vraagstukken. Belastingadviseurs, accountants, notarissen, bankiers, financieel planners, advocaten en trust professionals vergroten al meer dan 15 jaar hun kennis en vaardigheden met onze opleidingen, cursussen, symposia en congressen. Maar ook online via de e-learnings en webinars van Tax Talks. Daarnaast geven wij diverse vakbladen en praktijkgerichte toolkits uit om de adviseur te ondersteunen in zijn praktijk.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl