Toolkit Inbreng in de B.V. 2020

Inhoud

‘Moet ik niet de B.V. in?’ is een veelgehoorde vraag van cliënten. Nu is het moment om inbreng van de onderneming in de B.V. bij hen onder de aandacht te brengen. In het geval van een geruisloze inbreng heeft u nog de tijd tot oktober om een terugwerkende kracht naar 1 januari 2020 te kunnen krijgen. Dat lijkt nog ver weg maar sommige acties vragen toch behoorlijk wat tijd omdat bijvoorbeeld toestemming van de Belastingdienst nodig is. Wacht dus niet langer en ga aan de slag!

In de toolkit inbreng in de B.V. vindt u verschillende hulpmiddelen en praktische tools die u ondersteunen bij de advisering van uw clienten over het wijzigen van de rechtsvorm van de onderneming en de inbreng in de B.V.

De Toolkit inbreng in de B.V. staat onder redactie van de heer mr. drs. M.H.J. (Michel) Halters RB en is tot stand gekomen door samenwerking met Marree & Van Uunen Belastingadviseurs te Oisterwijk.

Waarom kiezen voor de Toolkit inbreng in de B.V.?
de Toolkit inbreng in de B.V. biedt u een schat aan praktische informatie en bespaart u tijd. U kunt direct aan de slag en de aandacht richten op uw cliënt. De investering van € 295 zult u snel terugverdienen.

Publicatiedatum: 17-3-2020

Onderwerpen

De toolkit inbreng in de B.V. bestaat uit de volgende onderdelen (word-bestand, A4-formaat, tenzij anders vermeld)

1. Cliëntentekst en infomemorandum
Om rechtstreeks aan uw cliënt te sturen, per brief of e-mail:

  • Cliëntentekst (2 blz.)
  • Memorandum inbreng in de B.V. (9 blz.)

Met de cliëntentekst attendeert u uw cliënt op gewenste wijziging van de rechtsvorm van zijn onderneming en zet u uw cliënt aan tot nadenken over dit onderwerp. Samen met een overzichtelijk informatiememorandum vormt dit een mooie aanzet om over de rechtsvormwijziging en inbreng in de B.V. door te praten.

2. Rekentools en overzicht motieven inbreng in de B.V.

  • Rekentool ´Welke rechtsvorm nu en later´
  • Overzicht Motieven inbreng in de B.V. (7 blz.)
  • Rekentools inbrengberekeningen

Met de rekentool ´Welke rechtsvorm nu en later´ kunt u zien of inbreng van de onderneming om fiscale redenen gewenst is. Daarnaast zijn nog tal van motieven om de onderneming in een B.V. in te brengen. Deze vindt u in het overzicht ´Motieven inbreng in de B.V.´ Met één van de rekentools voor geruisloze inbreng of ruisende inbreng maakt u eenvoudig de berekeningen voor inbreng van een onderneming in een B.V. of de inbreng van een firma of maatschap in een B.V.

3. Tijdlijn geruisloze en ruisende inbreng

  • Tijdlijn geruisloze inbreng (pdf, 1 blz.)
  • Tijdlijn ruisende inbreng (pdf, 1 blz.)

Voor zowel geruisloze inbreng en ruisende inbreng van een onderneming in een B.V. heeft u met diverse deadlines te maken. Op de tijdlijn geruisloze inbreng en de tijdlijn ruisende inbreng ziet u in één oogopslag met welke deadlines u en uw cliënt rekening moeten houden.

4. Checklist oprichting B.V. (2 blz.)
Met deze checklist houdt u bij wanneer bepaalde acties uitgevoerd moeten worden en in hoeverre de oprichting van de B.V. is gevorderd. Zo behoudt u het overzicht voor uzelf en uw cliënt!

5. Intentieverklaring en voorovereenkomst

  • Intentieverklaring tot oprichting van een B.V. (3 blz.)
  • Voorovereenkomst tot oprichting van een B.V. (3 blz.)

Met de modellen regelt u eenvoudig een intentieverklaring of voorovereenkomst voor uw cliënt(en). Concrete tekstsuggesties en aandachtspunten kunt u naar eigen keuze toevoegen/verwijderen.

6. Verzoek Belastingdienst en opdracht oprichting B.V. notaris

  • Verzoek aan Belastingdienst voor geruisloze inbreng (5 blz.)
  • Opdracht notaris inbreng eenmanszaak en oprichting van één of meerdere B.V.´s (9 blz.)
  • Opdracht notaris inbreng personenvennootschap en oprichting van één of meerdere B.V.´s (18 blz.)

Met het model verzoek geruisloze inbreng vraagt u eenvoudig om toepassing van de geruisloze inbrengfaciliteit bij de Belastingdienst. Met de modelbrief inbreng eenmanszaak voor de notaris kunt u een notaris opdracht geven voor het oprichten van een B.V. of meerdere B.V.’s en de inbreng van de onderneming in die B.V. Wordt de onderneming uitgeoefend in een samenwerkingsverband, dan kunt u het model verzoek opdracht inbreng personenvennootschap een notaris opdracht geven voor het oprichten van een B.V. of meerdere B.V.’s en de inbreng van de onderneming van het samenwerkingsverband

7. Praktijkpocket ‘Inbreng in de B.V.’ (pdf, 51 blz.)
Hiermee kunt u een extra inhoudelijke verdiepingsslag maken. Deze pocket geeft u voldoende informatie om vragen van uw dga-cliënt zelf te kunnen beantwoorden. Het bevat een zeer toegankelijke uitleg van diverse aspecten die bij inbreng van een onderneming in de B.V. aan de orde kunnen komen. De praktijkpocket is een zeer waardevolle bron van informatie voor alle kwesties met betrekking tot uw advisering over inbreng van de onderneming in de B.V. door uw cliënt.

8. Digitale bundel ‘Inbreng in de B.V.’
Dit biedt een compleet overzicht van (en links naar) wetten, regelingen, kamerstukken en rechtspraak die u zult gebruiken bij uw advisering over het wijzigen van de rechtsvorm van de onderneming van uw cliënt en inbreng van zijn onderneming in een B.V.

Praktisch

Auteur(s)
Prijs

Prijs: €295

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden