Congres BelastingZaken 2024

Inhoud

Op vrijdag 15 november vindt alweer de 27e editie plaats van het jaarlijks Congres BelastingZaken. Tijdens het congres praten maar liefst acht specialisten jou bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de btw, IB, VPB en meer. Daarbij is er aandacht voor recente jurisprudentie, besluitvorming en relevante Europese voorstellen. De belangrijkste fiscale ontwikkelingen staan op de agenda.

De specialisten
Wij zijn op dit moment nog druk bezig met de invulling van de dag. Het programma volgt spoedig.

Wij zien je graag op vrijdag 15 november!

Onderwerpen

09:00 - 09:30 Ontvangst met koffie en thee 
09:30 – 09:45 
Opening Dagvoorzitter - Marit Muller

09:45 – 10:45 Actualiteiten btw - Carola van Vilsteren 
De btw verandert dagelijks. Het is van groot belang dat u deze veranderingen in de gaten houdt. Tijdens haar presentatie brengt Carola van Vilsteren u weer helemaal op de hoogte van de actuele btw-kwesties. Naast de hoofdlijnen komen ook verschillende uitzonderingen aan bod. De exacte onderwerpen zijn afhankelijk van de actualiteit en worden daarom kort voor aanvang van de presentatie vastgesteld.

10:45 – 11:45 WORKSHOPRONDE I:

  1. Actualiteiten Schenk- en Erfbelasting - Bernard Schols
    Tijdens deze workshop bespreekt prof. mr. dr. Bernard Schols de fiscale behandeling van relaties en ontwikkelingen op het gebied van testamenten. De exacte onderwerpen zijn afhankelijk van de actualiteit en worden daarom kort voor aanvang van de presentatie vastgesteld.
  2. Excessief lenen is box 2 - Jeroen Knol
    Tijdens deze workshop gaat Jeroen Knol in op de de regelgeving rondom het fenomeen excessief lenen. Er zullen enkele rekenvoorbeelden worden gepresenteerd waarbij situaties als aflossingen en overlijden centraal staan. Daarnaast zal er ook voldoende aandacht besteed worden aan praktijksituaties om zo jouw klant goed te kunnen adviseren om bijv. excessief lenen te voorkomen of om inzicht te krijgen in wanneer de heffing veroorzaakt door excessief lenen de minst slechte optie is.

11:45 – 12:30 Lunch 

 12:30 – 13:30 WORKSHOPRONDE II:

  1. Wet werkelijke rendement box 3 - Nick van Bemmel
    In de Box-3 workshop is aandacht voor het begrip "werkelijk rendement in box 3". De 6 juni jurisprudentie (bezwaar-is-mogelijk-indien werkelijk rendement lager is) voor de jaren 2021-2026 hanteert een ander begrip werkelijk rendement dan het wetsvoorstel. Waar moet je op letten bij de berekeningen om een lager werkelijk rendement aan te tonen?  Is daarbij de WOZ-waarde altijd leidend? Welke kosten zijn wel aftrekbaar in de berekening? Alleen rentekosten of toch nog meer?  Hoe moet je anticiperen op de invoering van de nieuwe Box-3 wet in 2027. 
  2. Kuntsmatige intelligentie, ChatGPT en Copilot, wat is het en wat kan je ermee? - Tim Goudriaan

13:30 – 14:30 Duurzaamheidsreis in de praktijk - hoe pak je dit aan - Stephan Mourits & Niels van Raak, Vermetten
Verduurzamen, hoe pak je het zelf aan als organisatie maar ook hoe krijg je jouw klanten in beweging om hiermee bezig te zijn. Tijdens deze plenaire sessie zullen Niels van Raak en Stephan Mourits jou meenemen in hun duurzaamheidsreis waarin duurzaamheid een integraal onderdeel uitmaakt van de strategie. 

14:30 – 14:45 Pauze

14:45 – 15:45 Bedrijfsopvolgingregeling (BOR) - Almer de Beer

Almer de Beer zal u wegwijs maken door de recente ontwikkelen op het gebied van de DGA & BV, waaronder specifiek de ontwikkelingen binnen BOR. De exacte onderwerpen zijn afhankelijk van de actualiteit en worden daarom kort voor aanvang van de presentatie vastgesteld.

15:45 – 16:30 Eindejaarstips - Heleen Elbert
Er zijn weer wetswijzigingen die worden doorgevoerd en het is voor jouw klanten belangrijk om voorbereid te zijn om actie te ondernemen. Heleen Elbert neemt de belangrijkste maatregelen uit het Belastingplan 2025 met jou door en geeft aan wat jij er mee kan of moet gaan doen: aan het werk met het Belastingplan 2025 dus! 

Planning

Vrijdag 15 november 2024
09.30 - 17:00
Van der Valk - Utrecht

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Congres BelastingZaken 2024 te Van der Valk - Utrecht. De factuur à €450 excl. btw ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Vrijdag 15 november 2024
09:30 - 16:45
Van der Valk - Utrecht
Prijs

Prijs: €450 excl. btw

Betaling: je ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
  • pe rbRB: 6 PE-punten
  • pe noabNOAB: 6 PE-punten
  • NBA
    Eigen inbreng volgens PE-model.

    Nederlandse Orde van Belastingadviseurs
    Eigen inbreng volgens PE-reglement.

Docent(en)

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor je. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor jouw kantoor.

Sdu Licent Academy
Sdu Licent Academy

 070-3780750
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden