Workshop Mediationtechnieken bij nalatenschappen

Inhoud

Er is nog geen startdatum voor deze cursus bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden? Stuur dan een mail met onderwerpregel 'Startdatum Workshop Mediationtechnieken bij nalatenschappen' naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bij schenken, erven en nalatenschappen wordt meer van u verwacht dan louter uw vaktechnische advies. Het gaat immers altijd over gevoelige kwesties, waarbij allerlei emoties spelen. Uw rol als professional wordt aanzienlijk waardevoller wanneer u over de vaardigheden beschikt om dat proces goed te begeleiden.

Omtrent erfenissen ontstaan vaak conflicten. Ogenschijnlijk gaan die meestal over geld en andere bezittingen, maar vrijwel altijd zijn er diepere emotionele kwesties. Voor de professional die adviseert over schenkingen, testamenten of betrokken is bij de afwikkeling van een nalatenschap is het van belang een antenne te hebben voor conflicten en te voorkomen dat deze het inhoudelijke proces gaan beheersen of frustreren. Het doel van deze training de aanwezigheid of het ontstaan van conflicten in de diverse stadia van escalatie te kunnen signaleren en aan te pakken. Daartoe maakt u kennis met een set gereedschappen; basis mediationvaardigheden.

Voorbereiding en aanpak
Voorafgaand aan de training ontvangt u een digitaal voorbereidingsformulier toegestuurd, dat u invult en retour stuurt.

Naast het kort behandelen van theorie werkt de trainer met oefeningen door middel van rollenspellen op basis van uit de praktijk bewerkte cases. De trainer en de deelnemers in de groep zullen feedback geven op de gespreksvaardigheden en houding van de deelnemer in en na de oefening. Het doel van deze dag is niet alleen praktisch oefenen, maar ook leren van elkaar. De rollenspellen zullen steeds kort gehouden worden om de theorie te kunnen laten beklijven en zoveel mogelijk collega’s te laten oefenen.

Doelgroep
Deze training is bedoeld voor professionals die adviseren en begeleiden bij schenken, erven en nalatenschappen: Belastingadviseurs, Accountants, Notarissen, Estate Planners, Bankiers, Financieel Planners.

Planning

Nader te bepalen

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
09.30 uur - 17.00 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €695

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl