Bökkerink, mr. drs. Maud

Maud Bökkerink heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van AML/CFT. Maud is consultant en adviseert en traint financiële en niet-financiële instellingen, evenals FIU’s en toezichthoudende autoriteiten op het gebied van de Wwft en sanctieregelgeving.

Van 2008 tot 2017 was zij werkzaam bij DNB waar zij coördinator was voor het AML/CFT toezicht op o.a. banken. Maud was meerdere jaren de hoofdauteur van de “DNB Leidraad Wwft en Sw” en als projectleider voor het DNB SIRA-project was zij verantwoordelijk voor DNB’s guidance over de systematische integriteitrisicoanalyse.
Van 2002 tot 2008 werkte zij bij het IMF als financiële sector expert. Eerder bekleedde zij functies bij het ministerie van Financiën, waar zij zich bezighield met AML-beleid en -wetgeving, FIU-NL als financieel analist en bij de Nationale Recherche, waar zij financieel rechercheur was op het gebied van fraude en witwassen. Maud was ook lid van de Nederlandse delegatie voor de FATF.

Maud geeft regelmatig lezingen over AML/CFT en sanctieregelgeving op internationale workshops en conferenties, en publiceert artikelen over verschillende AML/CFT en sancties-gerelateerde onderwerpen. Maud Bökkerink behaalde een master in fiscaal recht en een master in Japanse talen en cultuur aan de Universiteit van Leiden.

 

Sdu Licent Academy

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden