Anthoni REP, mr. Pjotr

Mr. Pjotr Anthoni REP is werkzaam als manager bij het Knowledge Centre Tax van PwC, met een focus op Family Business, en als buitenpromovendus verbonden aan het Tilburg Institute for Family Business (TiFB). Hij is tevens aangesloten bij het Register Estate Planners.

Wetenschap

Vanuit wetenschappelijk perspectief richt Pjotr zich met promotieonderzoek op toetsing van wet- en regelgeving aan het privacygrondrecht, concreet hoe dit zich verhoudt met de introductie van een openbaar UBO-register.

Daarnaast verricht hij onderzoek naar social enterprises vanuit de corporate responsibility van PwC samen met onderzoekers van Nyenrode en is in dat kader gastdocent bij de Leergang Sociale Ondernemingen.

Missie

Als secretaris wetgeving van de Commissie Wetsvoorstellen van de NOB is Pjotr sinds 2015 betrokken bij het becommentariëren van fiscale wetsvoorstellen in brede zin. Met de commentaren wordt collectief vanuit de beroepsgroep bijgedragen aan betere fiscale wetgeving.

Diezelfde missie is de reden geweest om promotieonderzoek te doen naar het privacygrondrecht.

Ten slotte publiceert hij met enige regelmaat in vakbladen en schrijft hij mee aan berichten voor de PwC Actueelwebsite en PwC publicaties, zoals de Prinsjesdagwebsite, rechtsvergelijkende rapporten over het UBO-register en de reeks Familie en vermogen in bedrijf. Daarin is het streven om een en ander zo begrijpelijk en toegankelijk mogelijk uit te leggen.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden