PE-Pitstop Transfer pricing

Inhoud

Er is nog geen startdatum van deze cursus bekend. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de startdatum, mail dan Jelle Berghuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en u ontvangt bericht zodra deze bekend is.

Wereldwijd zijn fiscale autoriteiten zich steeds meer bewust van het belang van verrekenprijzen (transfer pricing, TP) die multinationals hanteren voor hun intercompany transacties. Deze transacties beslaan 60% van de wereldhandel en als gevolg daarvan hebben de OECD en de Europese Unie uitgebreidere richtlijnen (de base Erosion and Profit Shifting, BEPS richtlijnen) voor het vaststellen van verrekenprijzen opgesteld. Op basis daarvan voeren vrijwel alle landen verrekenprijsregels in of scherpen bestaande regels aan. Er staat veel op het spel voor multinationals die nu geconfronteerd worden met potentiele hoge boetes en strikte filing verplichtingen. Autoriteiten lijken daarnaast niet huiverig om stevig op te treden zoals Chevron ondervond toen het in augustus een boete van $340 miljoen opgelegd kreeg van de Australische belastingautoriteiten. Concreet betekent dit dat ondernemingen niet alleen dit jaar de compliance-verplichtingen opgenomen in Action 13 van de OECD BEPS initiatief dienen te realiseren, maar ook veel gedisciplineerder met hun transfer pricing model moeten omgaan. Deze veranderingen in regelgeving zijn ingrijpend en vergroten de compliance last van multinationals.

Tijdens deze PE-pitstop worden de belangrijkste ontwikkelingen en actuele problemen rondom de impact van de BEPS richtlijnen voor TP in de praktijk behandeld aan de hand van diverse casusposities en een interactieve “pressure cooker workshop”. Het doel is om een TP Toolkit mee te geven waardoor u in staat bent de huidige veranderingen efficient en praktisch te kunnen aanpakken. De docenten gaan in op de key-to-know onderwerpen en methodologie om praktisch om te gaan met TP documentatie en audits.

Leerdoel
Na afloop van deze cursus beschikt u over een praktisch en relevant begrip van de impact van de “BEPS Initiative” voor TPmet een specifieke focus op de operationele TP en TP-documentatie compliance processen. Bovendien bent u op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om deze regels in de praktijk werkbaar te maken.

Praktijktool
Tijdens de cursus ontvangt u een speciaal ontwikkelde “S-C-R” methodologie voor een praktische aanpak van BEPS Action 13. Aanbevelingen waarmee u optimaal gebruik kan maken van de regels rondom de transfer pricing compliance. Het overzicht kunt u na de cursus zelf in uw praktijk gebruiken.

Onderwerpen

  • Het externe en interne TP landschap voor een bedrijf in een nutshell
  • TP headliners voor 2018 en hoe gaan TP professionals hier mee om?
  • De toepassing van de non-OECD richtlijnen rondom risico analysis en comparability factoren
  • De specifieke wijzigingen voor de bestaande TP richtlijnen met betrekking tot intangibles
  • Welke veranderingen brengt Action 13 en wat is de status van implementatie?
  • Wat is essentiele TP informatie en wat zijn de voornaamste problemen?
  • Wat is operationele TP en waar lopen bedrijven precies vast?
  • Macro ontwikkelingen OECD en EU die invloed op de dagelijkse praktijk van de TP expert (extern of intern) hebben
  • Welke rol kan technologie hierin spelen?

Praktisch

Datum, tijd en locatie
(Datum nader te bepalen)
15.30 uur - 18.45 uur
Landgoed Groot Kievitsdal Baarn
Prijs

Prijs: €295

Betaling: U ontvangt kort voorafgaand aan de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

Aryane IJssel de Schepper
Aryane IJssel de Schepper

 070-3780748
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Prinses Beatrixlaan 116 » 2595 AL Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl