Online cursus feitelijke leiding en de rol van de adviseur

Inhoud

Wat is de rol van de belastingadviseur in de verplaatsing van de feitelijke leiding van de bv van zijn cliënten? Dat de adviseur niet enkel een advies kan neerpennen en de implementatie kan overlaten aan de cliënt blijkt uit recente aansprakelijkheidsprocedures tegen verschillende belastingadvieskantoren omtrent de verplaatsing van de feitelijke leiding. Aan de andere kant blijkt uit een recent arrest van de Hoge Raad dat de verplaatsing van de feitelijke leiding kan mislukken door – onder andere - de vergaande inmenging van de fiscalisten in de bedrijfsvoering.

De verplaatsing van de feitelijke leiding van de bv blijft een zeer efficiënt middel om de belastingpositie van de cliënt te optimaliseren, echter wel één die met regelmaat (succesvol) wordt aangevochten door de belastingdienst. Tijdens deze cursus wordt de balans opgemaakt van de rol van de belastingadviseur in het succes van emigratieprocedures.

Onderwerpen

Onderwerpen

  • Verplaatsing van de feitelijke leiding
  • Jurisprudentie omtrent de rol van de adviseur in de feitelijke leiding
  • Aansprakelijkheidsprocedures tegen de adviseur

Planning

Dinsdag 08 november 2022
Tijd: 10:00 - 12:00

Inschrijven

Ja, ik wil me inschrijven voor Online cursus feitelijke leiding en de rol van de adviseur te Online webinar. De factuur à €195 (ex btw) ontvang ik kort voor de startdatum van de cursus.

Praktisch

Datum, tijd en locatie
Dinsdag 8 november 2022
10.00 uur - 12.00 uur
Online webinar
Prijs

Prijs: €195 (ex btw)

Betaling: U ontvangt kort voor de startdatum de factuur.

Accreditatie
Docent(en)

Vragen

Heeft u vragen over deze opleiding? Ik beantwoord ze graag voor u. Ik denk ook graag mee over een maatwerkcursus of volledig programma voor uw kantoor.

J. Wijnen
J. Wijnen

 +31 6 10 89 85 04
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden