Vakblad Estate Planning

Inhoud

Het Vakblad Estate Planning voorziet in de behoefte aan praktijkgerichte informatie op alle onderwerpen rondom het thema estate planning. Het Vakblad Estate Planning is tevens het officiële orgaan van het Register Estate Planners.

Estate planning heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk onderdeel van de advisering aan particulieren en ondernemers. Door de wijzigingen in het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en uiteraard de Successiewet is estate planning in een nieuw daglicht komen te staan.

Jaarabonnement
Het Vakblad Estate Planning verschijnt zes maal per jaar. Een jaarabonnement kost € 239,- per jaar. Exclusief 9% btw.
>Bestellen jaarabonnement

Kennismakingsabonnement
Een kennismakingsabonnement van twee nummers kost € 45,- Exclusief 9% btw. 
>Bestellen kennismakingsabonnement

Onderwerpen

In nummer 2021-67 treft u de volgende belangrijke actuele onderwerpen aan:

Een handje helpen bij het eerste huis
Voor starters is het al jaren lastig de woningmarkt te betreden. Ondersteuning door de ouders kan de deuren van de woningmarkt openen. Voor de hand ligt een schenking voor de eigen woning, maar ook met een lening is het kind geholpen. Vervolgvraag is of de lening in box 1 of box 3 wordt gealloceerd. Mr. Arco de Vries beschrijft de mogelijkheden voor ouders om hun kind te ondersteunen.

Box 3 anno 2021 en daarna?
Drs. Jeroen Knol kijkt reikhalzend uit wat de uitkomst wordt voor box 3 van de komende kabinetsformatie. De verkiezingsprogramma’s van de verschillende politieke partijen geven de hoop dat het maatschappelijk ongenoegen over box 3 gehonoreerd wordt.

Herroepelijk schenken en de BOR
Het schenken van aanmerkelijk belang aandelen tijdens leven wordt nog steeds op grote schaal toegepast. Niet vreemd uiteraard, want als gebruik kan worden gemaakt van de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten (BOR) kunnen deze aandelen fiscaal voordelig overgaan naar de volgende generatie. Het voldoen aan het voortzettingsvereiste is in de praktijk door onvoorziene omstandigheden niet altijd planbaar. Mr. Babette Rops-Bakkers gaat in op de vraag wanneer een herroepelijke schenking raadzaam is.

Groen beleggen; onbekend, onbemind of onderschat?
Een bankdirecteur wist onlangs in een financiële krant te melden dat voor veel beleggers duurzaamheid een belangrijk thema is. En het mooie is dat duurzaam beleggen prima met fiscaalvriendelijk beleggen kan samengaan. Al blijven het twee verschillende dingen volgens mr. Sylvester Schenk.

De Wet toekomst pensioenen
De Wet toekomst pensioenen is de ‘uitkomst’ van het Pensioenakkoord 2019 en 2020. De wet moet per 2022 in werking treden en kent een overgangsregime tot 2026. Het overgangsregime voor eventuele compensatie loopt overigens tot 2036. Zijn de doelstellingen gelukt? Hoe komen er meer vrijheden op pensioengebied? Mr. Theo Gommer bespreekt de laatste stand van zaken.

Rechtspraak
Fiscaal o.a. Toch aftrek vooruitbetaalde hypotheekrente na overlijden
Civiel o.a. Notaris moet nabestaande op weg helpen

De professional
Een interview met drs. Babette Rops-Bakkers

 

 

Praktisch

Prijs

Prijs: €239 voor een jaarabonnement >Bestellen jaarabonnement  

Een kennismakingsabonnement van twee nummers kost € 45
>Bestellen kennismakingsabonnement

 

Sdu Licent Academy | Maanweg 174 » 2516 AB Den Haag |  (070) 3780750 | opleidingen@licentacademy.nl

> Algemene voorwaarden